Ev Kızı Evren #2


|| Düşlenenler gerçekleştiğinde yeni hayallerin kapıları açılır. Benim düşlerimin gerçekleşmesi ise ihtimal bile vermediğim, hayalini bile kuramadığım bir gerçeklikte oldu. Şu an bulunduğum yer "Zirve de bırakacağım!" dediğim yer ve ben daha yeni başlıyorum. ||

Ev Kızı Evren

İki ay önce anlatmaya bile değmeyecek kadar sıradan bir hayatı olan Evren, o gün aldığı kargoyla hayallerinin yolculuğuna çıkmıştı. Kitabın içinden, her yıl, sadece o sene kitap çıkartan ve bestsell
yazarlarının toplandığı, halka açık olmayan, çok özel bir davete ait davetiye çıkmıştı. Gözlerine inanamamış, yazıyı defalarca kez okumuştu.Davetiye de yazanlar hala aklındaydı!

Sayın Ev Kızı Evren,
...Her yıl önemli ve saygın yazarların katılacağı bu davette sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Bir hafta sürecek bu etkinliğimiz için detaylara aşağıda yazan internet adresimizden ulaşabilirsiniz. Davetimizi kabul etmeniz durumunda lütfen aşağıda yazan kod numarasıyla birlikte bize mail atın. 
Sevgilerle.

Umutsuz #1- Colleen Hoover || Kitap Yorumu || Playlist





Lise son sınıf öğrencisi olan Sky çapkınlığı kendi şanıyla yarışan Dean Holder'la tanışır. İlk karşılaştıkları andan itibaren Holder onu hem korkutur hem de cezbeder. Ona dair bir şeyler, Sky'ın derinlere gömmek için çok uğraştığı sıkıntılı geçmişine ait anılarını ateşler. Sky ondan uzak durmaya kararlı olsa da Holder'ın kararlı tutumu ve esrarengiz gülümsemesi savunmasını yerle bir edip aralarındaki bağın güçlenmesini sağlar. Ama gizemli Holder'ın sakladığı sırlar vardır, bu sırlar ortaya çıkar çıkmaz Sky sonsuza kadar değişir ve güven duygusu gerçekler karşısında yenilgiye uğrar.
Sky ve Holder ancak çıplak gerçeklerle cesurca yüzleşerek yaralarını iyileştirebilecek ve sınır tanımadan yaşayıp birbirlerini sevebileceklerdir. 
Umutsuz nefesinizi kesecek, merakınızı uyandıracak size ilk aşkınızı hatırlatacak bir roman.


El Yapımı Gifler #1 || Pentatonix Gifleri

Gönderilerimi okuyan takipçilerim bilirler ki anlattıklarım arasına bir iki gif sıkıştırmadan yayınlayamıyorum. Doğal olarak duygularımı ifade edecek gif arayışım çok zamanımı alıyordu. Böylece inat ettim ve gif nasıl yapılır öğrendim. -Buraya bir alkış gif'i koyacaktım da neyse- 
İlk gif öğrendiğimde de koşa koşa Pentatonix videolarına gittim. Doğal olarak burada ilk paylaşacaklarım onlara ait olacak. Ben belli bir tema içeren gif'lerimi burada paylaşmayı düşünüyorum. Sizlerden de ricam film, video, trailer ve şu an aklıma gelmeyenlerin hepsi için gif isteklerinizi bana yazın!
Bir sonraki gif temama henüz karar vermedim. Ancak o kadar eğlenceli ki yeni bir arayış içindeyim. Toparlayınca hemen paylaşmayı düşünüyorum. Aslında bir tumblr hesabım var. Gifleri orada paylaşacaktım. Ama vazgeçtim. Blogspot'u ayrı bir seviyorum nedense!

Pilli Kütüphane giflerini gururla sunar!

Ev Kızı Evren #1


Ev Kızı Evren 

Kitabın son sayfasını da okuduğunda derin bir rahatlama hissetti. Mutlu sonla biten nadir kitaplardandı. Olaylar çözülmüş, aşıklar kavuşmuş, suçlular hapsi boylamıştı. İçini huzurla dolduran derin bir nefes aldı. Bu kitabın etkisi bir kaç gün daha gitmeyeceğe benziyordu. Ve Evren en çok bu hazzı seviyordu. Tess Gerritsen her zaman özeldi onun için. Evren Cerrah'la birlikte en sevdiği yazara bir başlangıç yapmıştı ve o gün bugündür favorisiydi. İşin güzeliyse Tess'in baş karakterleri hiç değişmiyordu. Ve bir dizisini bile yapmışlardı. Daha ne olsun!
Alarmın çalmasıyla birlikte Evren artık uyanması gerektiğini anladı. Ancak hiç uyumamıştı ki. Ah!Bu polisiye kitapları tam bir baş belasıydı. Saatin kaç olduğunu hiç farketmeden olayın akışına kaptırmıştı kendini. Nasıl da aptaldı! Üstelik bugün evi temizleyeceklerdi. Uykusuzluğun üstüne bir de yorgunluk çekecekti. İşte bu harikaydı!

Lokman Hekim Efsanenin Nuru- Hatice Üzgül || Kitap Yorumu





Ben, Allah'ın hikmet sunduğu kulu, Cebrail'i görmüş kişi, ölümsüzlükle kutsanmış, ölümsüzlüğün sırrını bulmuş hâkim, yeryüzündeki en ünlü hekim, peygamberlerin dostu, salih kulların yoldaşı, Lokman Hekim!
İşte bu kitapta ölümsüzlüğün sırrını nasıl bulduğumun efsanesini anlatıyorum. Satırların arasına gizli bir hazine saklayarak… Sadece bir kişi için yazıyorum. Evet, sadece bir tek kişi için! Fakat o kişinin vesilesine, bu hazinenin farklı parçaları size de nasip olacak. Kaderinize ne lazımsa onu alacaksınız bu satırlardan!








Kitaplığınızdaki En İyi 10 Kitap Kapağı


Bu aralar çok güzel etkinlikler yapılıyor bloglar arasında gerçekten çok özeniyorum benim neden aklıma gelmiyor diye. Bazen de etkinlikleri görüyorum. Ancak teması hep birbirini mimlemeli. Sonra hayıflanıyorum. Niye kimse beni mimlemiyor diye. Bu etkinlik için de kimse tarafından mimlenmediğim için üzülmüştüm. Ve Kitap Kokusu  beni mimlemiş! Nasıl sevindim, nasıl sevindim. Anlatamam! Gelelim 10 kitap kapağına ...



Yaz Okuma Şenliği-2.Ay

Pinuccia'nın düzenlediği 3 aylık yaz şenliğinin 2. ay yoklamasına hoşgeldiniz.
Bu ay ciddi bir kitap okuma fırsatı oldu benim için.Tatilimin en verimli dönemiydi gerçekten. Ve benim için ağır geçebilecek kategoriler tamamlandı gibi.
Burada sadece isimlerini yazacağım listeden okuduklarımın.
 Ancak daha detaylı liste için buraya tıktık!

Evet 2.Ay Yoklama Listesini şöyle bir sıralayalım bakalım.

2. Kategori (10 puan): Sadece tek bir kitabını okuduğunuz ve sevdiğiniz bir yazardan bir kitap.
OKUNDU.
Sarah Jio- Son Kamelya (Daha önce Böğürtlen Kışı'nı okumuştum.)
Arkadya Yayınları
Sayfa Sayısı:352
4. Kategori (10 puan): Adında bir sayı geçen bir kitap.
OKUNDU.
Andrew Cross-15 saniye
Arkadya Yayınevi
Sayfa Sayısı:440
5. Kategori (10 puan): Bir kişisel gelişim kitabı.
OKUNDU.
Ahmet Şerif İzgören-Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır.
Elma Yayınevi
Sayfa Sayısı:226
6. Kategori (10 puan): Nobel ödüllü bir yazardan bir kitap.
OKUNDU.
John Steinbeck-Fareler Ve İnsanlar
Sel Yayıncılık
Sayfa Sayısı:128
7. Kategori (10 puan): Fransız edebiyatından bir kitap.
OKUNDU.
Jean-Christophe GRANCE -Kaiken
DK Yayınları
Sayfa Sayısı:384
9. Kategori (10 puan): Yabancı bir yazardan bir öykü kitabı.
OKUNDU.
Gogol-Bir Delinin Hatıra Defteri
Antik Yayınları
Sayfa Sayısı:108
10. Kategori (10 puan): Fantastik kurgu/bilim kurgu/distopya/steampunk vb. türde bir kitap.
OKUNDU.
Sally Green- Bela (Fantastik Kurgu) 
DEX Yayınevi

Sayfa Sayısı:396
11. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.
OKUNDU.
George Orwell-1984 ( Basımından 32 yıl sonra komünizm propagandası,anti semitizm ve cinsel referansları dolayısıyla yasaklanmıştır.)
Can Yayınları
Sayfa Sayısı:352
12. Kategori (10 puan): Beyaz perdeye aktarılmış bir kitap.
OKUNDU.
John Green- Aynı Yıldızın Altında
Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı:320
15. Kategori (10 puan):Bir masal kitabı.
OKUNDU.
Antoine de Saint Exupery-Küçük Prens
Mavi Bulut Yayıncılık
Sayfa Sayısı:96
18. Kategori (10 puan): Bir tiyatro oyunu.
OKUNDU.
Shakespeare-Romeo ve Juliet
Remzi Yayınevi
Sayfa Sayısı:168
19. Kategori (10 puan): Halen yazmaya, üretmeye devam eden bir edebiyatçıdan (yazar, şair, araştırmacı...) bir kitap.
OKUNDU.
George R. R. Martin- Taht Oyunları (1.kitap)
Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı:850
21. Kategori (10 puan): Bir aşk romanı.
OKUNDU.
AsuDe-Dikkat!Aşk Çıkabilir
Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı:528
22. Kategori (10 puan): İlk kitabı 2010 yılında veya daha sonrası yıllarda çıkmış bir yazardan bir kitap.
OKUNDU.
John Green-İlk Aşk (İlk kitabı Aynı Yıldızın Altında 2012 yılında çıktı.)
Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı:320
23. Kategori (10 puan): Mektuplardan veya anılardan oluşan bir kitap.
OKUNDU.
Jojo Moyes- Sevgilimden Son Mektup
Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı:480
24. Kategori (10 puan): Daha önce okuyup da tekrar okurum dediğiniz bir kitap.
OKUNDU.

Audrey Nıffenegger- Zaman Yolcunun Karısı
Epsilon Yayınları

Sayfa Sayısı:541
26. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 15 puan, toplamda 45 puan): 3 kitaplık bir seri veya aynı seriden 3 kitap.
OKUNDU.
Veronica Roth-Uyumsuz
Artemis Yayınevi
Sayfa Sayısı :516
28. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplamda 60 puan): Goodreads’in “Ölmeden Önce Okunması Gereken 1001 Kitap” listesinden 3 kitap.
OKUNDU.
George Orwell- Hayvan Çiftliği
Can Yayınları
Sayfa Sayısı:160


OKUNDU.
J.R.R. Tolkien -Hobbit
İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı:426


OKUNDU.
Gustave Flaubert - Madam Bowary
Sis Yayınları
Sayfa Sayısı :320

29. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplamda 70 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.
OKUNDU.
Şebnem Burcuoğlu-Kocan Kadar Konuş
DEX Yayınevi
Sayfa Sayısı:220

OKUNDU.
RaShelle Workman-Sürgün
Elf Yayınları
Sayfa Sayısı:387

OKUNDU.
Sır Arthur Conan Doyle- Sherlock Holmes Takip
Neden? Yayınları
Sayfa Sayısı:320

OKUNDU.
Ahmet Ümit- Beyoğlu'nun En Güzel Abisi
Everest Yayınları
Sayfa Sayısı:418



 Puan:240+30(29.kategori)+30(28.kategori)=300
Toplam Sayfa:8456
Total : 300+84=384

Bilge Kitaplar İle Blog Turu #1 || Yağmur Kokum- Emre Karataş



Emre Karataş, 'Vaktidir' den sonra beklenen kitabı 'Yağmur Kokum'un kırmızı ve mavi renkte kapak seçenekleriyle okurlarına;

"Döner misin bir gün?Yağmur kokum olur musun?Kırk yıl hatırı olmasa bile bir çay yapıpgöz göze demlenir miyiz yeniden?" diyor.

Yarın ne değişir bilemem, ama olur da bir gün dönmeye karar verirsen önce bu yağmurlar durur, sonra yenileri başlar. Ve ben geçip bir çatının altına, bu defa yağana değil de yağdırana şükredip yere düşen her damlada yağmur kokusu gibi koklarım seni... 





Beyoğlu'nun En Güzel Abisi- Ahmet Ümit || Kitap Yorumu



Yılbaşı gecesi işlenen bir cinayet... Tarlabaşı'nın arka sokaklarında bulunan bir erkek cesedi. Öldürülmüş erkeklerin en yakışıklısı, belki de en kötüsü. Karanlık sırların ortaya çıkardığı utanç verici bir gerçek. Gururlarının kurbanı olmuş erkekler, onların hayatlarını yaşamak zorunda olan kadınlar. Bu cinayetler yatağında, bu kötülükler bahçesinde, bu insan eti satılan can pazarında masumiyetini korumaya çalışan bir adam. Bir zamanlar İstanbul'un en gözde yeri olan Beyoğlu'nun hazin hikâyesi. 
Karanlık... Soğuk havayla iyice ağırlaşan bir karanlık. Uzaklardan şarkılar geliyor kulağına, neşeli kadın çığlıkları, ayarını yitirmiş sarhoş naraları, biri küfrediyor belki ana avrat, belki ağlıyor biri hıçkıra hıçkıra, belki biri sessizce ölüyor bu gürültünün, bu hengâmenin ortasında. Umurunda değil. Hepsinden sıyrılmış, sadece öfke... 
Nereye gittiğini bilmeden yürüyor, nefret tarafından kuşatılmış olarak. Kıskançlık denen o canavar, çelikten pençesine almış yüreğini, habire sıkıyor. "Kadınlar," diyor bir ses zihninin derinliklerinden... "Kadınlar, onlarla oynayamazsın... Oynadığını zannedersin ama bir de bakmışsın, asıl oyuncak sen olmuşsun." Hayatına giren kadınların yüzleri beliriyor sokağın zemininde. Birer birer düşüyor görüntüleri ayaklarının dibine. Hepsinin boynu bükük, hepsinin gözlerinde keder. Hepsi üzgün... Aldırmıyor, bir su birikintisiymiş gibi basıp geçiyor üzerlerinden ama yeniden düşüyor görüntüler zemine. "Kadınlar," diyor o ses yine, "Kadınlardan asla kurtulamazsın, hayaletleri hayatın boyunca seni takip eder."

Sürgün- Rashelle Workman || Kitap Yorumu









Ayrı dünyalardan geliyorlardı.Şans, onları bir araya getirdi.Tek kurtuluşları ise aşktı. Uzaylı Prenses dünyaya sürgün edilmişti. Gezegenine geri dönmek için bir haftası vardı, yoksa ölecekti. Tek kurtuluşu ise dünyalı bir çocuğun ruh eşini bulmasını sağlamaktı. Yani, çok basit işti...





Bu kitabı aylardır okumak istiyorum ancak denk gelebildik.  Elf Yayınları çok başarılı bir yazar yakalamış. Dinamik bir yazardan hareketli bir eser.

Bilge Kitaplar İle Blog Turu

Uzun bir arayıştan sonra bu yazıyı yazmak gerçekten mutluluk verici. İnstagram'da tanışmış olduğum tur arkadaşlarımla zorlu bir arayışa başladık. 5 kişi olarak blog turumuzu kurduk hayırlı uğurlu olsun. 


Peki bu blog tur kişileri kim ola ki?


İlk kitabımızın ne olacağı herkesin merak konusu! Bu konuda spoiler vermeyeceğim =)
Bilge Kitaplar İle Blog Turu'nu facebook,twitter ve instagramdan takip edebilirsiniz!

Facebook: tık tık!
İnstagram: tık tık!
Twitter: tık tık!

Pentatonix Problem(Ariana Grande Cover)


Aslında Pentatonix'i tanımayanlar için bir yazı paylaşmayı planlıyordum. Ancak bu cover dün yayınlandı ve ben iş yerinde sabahtan beri deliler gibi bunu dinliyorum. Cover'ların orjinalinden daha güzel olma gibi bir artıları var. Çünkü orjinalinin üstüne açıkları kapatılmış gibi cover yapıyorlar. Ve better değil best oluyor resmen. Ptx ekibi 5 kişilik bir ekip ve acapella yaptıkları için ayrı bir hayranlık duygusu besliyorum.

3. albümleri için şarkılarını nerdeyse tamamladılar. Ve bu klip bomba gibi olmuş. Aslında farklı olmasının e bu yazıyı bana yazdırmasının en önemli sebebi normalin dışına çıkmış olmaları. Yani eski coverlarında rap yapan kişi aynıydı, yüksek notalara çıkan kişi aynıydı vs. vs. Ama bu sefer belki de ilk defa hiç beklenmedik olarak Mitch rap yaptı! Normalde en ince notaları çıkartabilen kişi olarak şarkıları hep o söylerdi. Ve gerçekten bu bir ilk! 


Scott'da rap yapardı ki buna öylesine alıştım ki bu yeni cover beni benden aldı. Avi zaten bas çocuk... Çok sönük kalırdı kliplerde. Ancak bu sefer boğazından çıkardığı melodi harika olmuştu.!
  Bu kadar anlattıktan sonra artık videoyu paylaşmalıyım bence. Mutlaka izleyin !

Kitap Alışverişi #2

Bu d&r ya beni batıracak ya sevdiceğimi... Bilemiyorum artık. Ancak indirim varken istediğim kitapları da almadan olmuyor. Bu sefer yine 3 kitapla konuyu kapattım. Ama hala içimde kalan çok kitap var. Onlar da bir sonra ki sefere artık!
Collen Hoover ,geç tanıştığım ancak zor kaybedeceğim yazarlardan. O kadar tatlı ki! Ugly Love için çektiği videoyu izlemeyen kaldı mı bilmiyorum. Ama bir kitapçıya gidip kendi kitaplarını imzalamış ve yasal olmayan bir şeyler yapmış gibi hissediyorum diyor birde ! Senin yanaklarını sıkarım ben kadın =)

Son Zamanlarda Herkese Önerdiğiniz Kitaplar



İlginç bir etkinlik daha var karşımızda ve bu sefer Kitaptan Bayan beni davet etmiş ve çok onurlandırmıştır. Teşekkür ederim. Son zamanlarda herkese önerdiğim kitaplar nedir? dersek;

Aslında ben zaten çok konuşan birisi olduğum için tüm yazarlar ve kitaplar hakkında konuşuyorum. Ancak popüler kültür beni de kıskıvrak sardı. Aralarında da çok beğendiklerim var. 

Nil Karaibrahimgil | Kanatlarım Var Ruhumda

Yazmadan geçemeyeceğim gerçekten. Nil her zaman çok kaliteli bir sanatçı olarak diğerleriyle arasında ki çizgiyi net bir şekilde belirtmiştir. Ancak bu klip de şarkı da beni gönülden vurdu. 

Kaçak Gelinler-Bir Yaz Dizisi Rüyası

 Normalde Türk dizileri izleyen bir tip değilim. Ancak bu yaz bir değişiklik yaptım. Çünkü gerçekten ilgi çekici olmaya başlayan -tabi ki sadece yazın sürecek- güzel diziler buldum. Bunlardan biri de Kaçak Gelinler!


Sevmemin nedeni ise güncel espriler ile tam çerezlik bir dizi olması. Komik inatlaşmalar, ilginç tesadüflerle dizi diğer Türk Dizilerinden bir adım önde!

Dikkat!Aşk Çıkabilir-AsuDe Kitap Yorumu

AsuDe'nin son kitabı Dikkat!Aşk Çıkabilir 'i gerçekten merakla beklemiştim. Ufak bir fırsat yakalayıp bir çırpıda okuyuverdim kitabı.Daha önceden de Pilli Kütüphane kitap tanıtımını yapmıştı.
 Tanıtım yazısını okumak için tık tık!

Kitabın çok kalın olması gözümü çok fena korkutumuştu. Çünkü bu kadar uzun aşk romanları okumak beni gerçekten çok bunaltıyor. Peki hikaye neydi ki ben sonuna kadar sabredebildim?


Baş Karakterimiz ders delisi, kocaman gözlüklü,kızsal mevzularla en ufak bir alakası olmayan, Stanford'da yüksek lisans yapacak İlkim.
Ve diğer baş karakterimiz uzun,yakışıklı,hızlı sinirlenen, mafya babalarına taş çıkartacak seviye de ünlü, gözü kara Amerikalı iş adamı Martin Turner.
Peki nasıl oluyor da bu iki birbirinden bir o kadar alakasız, farklı ve uzak ortamlarda yaşayan iki karakter bir araya geliyor?
Herşeyden önemlisi nasıl evleniyorlar?

Kitap Alışverişi #1

Bugün dışarı çıkma fırsatı bulduğum da koşa koşa D&R'a gittim. Kampanya olduğunu duymayan kalmadı tabi ki. Ben de nasipleneyim dedim. Almak istediğim 3 kitabı da bu fırsatla aradan çıkarttım. Nasıl sevinçliyim anlatamam. Kütüphaneye yeni kitap ekleme mutluluğunu kitap kurtları çok iyi bilirler.

1000 kişi olduk!

Heeey !



Bin kişi olmuşuz da haberim yok. Gelen giden 85 di 100 dü derken 1000 kişi blog'umuza gelmiş bakmış dolaşmış. Sağolun varolun !!!
Ev Kızı Evren,Sorunsallar Kitap Yorumları ve Kitap Tanıtımları'na da bekleriz. 

Gelenimiz bol olsun =)

Kitapların Film Olması Sorunsalı !

Artık bu konu hakkında konuşmalıyız. Yeter yani yeter be ! Bu ne böyle önüne gelen film çekiyor. Az önce Yakut Kırmızı'yı izledim. Atarım ondan..
Daha bu yönetmen serinin diğer kitaplarını çıkartacak. Peki daha ilk kitaptan olayların yerini değiştiren, karakterin tipini değiştiren, hitap şekliyle filmi yerle bir eden yönetmen Safir Mavi ve Zümrüt Yeşil de ne yapacak? Gitti güzelim kitap iyi mi?( Belki bir Holywood yapımcısı tekrardan çeker filmleri???)

Vikitap'dan edindiğim bilgiye göre Film olmuş/olacak kitapların şu anki sayısı 150. Artabilir azalmaz.Tecrübeyle sabit! Filmlerin listesi için tık tık!

Film çekilmesin demiyorum . Aylarca çıkmasını beklediğimiz, heyecanla okuduğumuz, arkasından belki gözyaşı döktüğümüz o caanım kitapları rezil etmenin de bir lüzmu yok. Yapamayacaksanız sakince kitabı masanın üzerine koyun ve sessizce uzaklaşın buradan!