Sonsuza Dek-Kiera Cass || Kitap Yorumu




Seçim, America'nın hayatını tamamıyla değiştirmişti.
Illéa'nın prensesi olmak için yarışmaya katıldığından beri, ilk aşkı Aspen'e hissettikleri ve Prens Maxon'a karşı gün geçtikçe artan ilgisi arasında kalmıştı.
Şimdi America için gerçekten de karar verme zamanı.Savunduğu doğrular için mücadele zamanı.İstediği gelecek için savaşma zamanı.Sonsuza dek seveceği erkeği seçme zamanı.
Yayınlandığı tüm ülkelerde çok satanlar listesine hızlı bir giriş yapan Sonsuza Dek, Beni Seç ve Elit'ten sonra seçim serisinin üçüncü kitabı. Uzun süredir serinin hayranları tarafından beklenen Sonsuza Dek'te KieraCass distopik fantazyayı peri masalıyla birleştiriyor ve unutulmaz bir ?nale imza atıyor.

Elit-Kiera Cass || Kitap Yorumu


Sarayda 6 kız... Savaş kızışıyor.
"Babamdan gelen mektubu ellerimde tuttum.Aspen'in prenses olamayacağımdan emin oluşu aklıma geldi.Halk oylamasında en sonuncu olduğumu hatırladım.Maxon'ın haftanın ilk günlerinde verdiği şifreli sözü düşündüm...Gözlerimi yumdum ve kendimi yokladım.Bunu gerçekten yapabilir miydim?Illéa'nın yeni prensesi olabilir miydim?"
Saraya 35 kız girmişti, şimdi 6 kız var.Ve artık Elitler Prens Maxon'ın aşkını kazanmaya çok daha kararlı.Zaman America'nın aleyhine işliyor. Biran önce karar vermeli.Çocukluğundan beri birlikte gelecek hayalleri kurduğu Muhafız Aspen mi?Yoksa nefes kesici romantizmiyle başını döndüren Prens Maxon mı?Kimi seçerse seçsin, aklı diğerinde kalacak.Ve Asi Kuzeyliler bu peri masalının mutlu sonaulaşmaması için ellerinden geleni yapacak.

Beni Seç- Kiera Cass || Kitap Yorumu

Bir prens nasıl tavlanır? 
Illéa ülkesinde tüm genç kızlar doğdukları günden beri sınıf atlamanın peşinde. Paha biçilmez mücevherlere, göz alıcı elbiselere ancak bu şekilde sahip olabilecekler. Bunun için tek bir şansları var: SEÇİM. Kıyasıya bir mücadeleyle geçen Seçim'i kazanmanıntek yolu Prens Maxon'ı kendine âşık etmek. 
America içinse Seçim, bir kâbustan farksız. Bu yarışa girmeyi kabul ederse, kendisinden aşağı sınıftan olduğu için herkesten gizlediği aşkı Aspen'i arkasında bırakmak zorunda kalacak. Öte yandan bu, ailesinin tek kurtuluş şansı. 
America saraya adım atar atmaz, kendini esrarengiz bir dünyanın içinde bulacak. Saray hiç de dışarıdan göründüğü gibi olmayacak. 
35 kızın katıldığı vahşi bir yarış nasıl kazanılır? 

"Açlık Oyunları ile The Bachelor arasında bir yerde duran bu roman öyle eğlenceli ki. Yazar, America'nın gizli, ilk aşkının külleri sönerken America ve Prens Maxon arasında gelişen kimyayı öyle ustaca kurmuş ki, okumaya doyamıyorsunuz." Publishers Weekly
"Kiera Cass'in ilk romanı Beni Seç, reality şov ve distopik bir peri masalının mükemmel sentezi."Kiersten White, Paranormal

Beni Bulun- Michelle Knight || Kitap Yorumu


Gerçek Bir Yaşam Öyküsü1 EV, 3 KADIN, 11 YILLIK ESARETBENİ BULUN ÇÜNKÜ BU SİZİN DE HİKÂYENİZ OLABİLİR2002 yılında kaybolduğumda pek çok kişi bunu fark etmemişti bile. Yirmi bir yaşındaydım; adres sormak için bir markete uğrayan genç bir anne… On bir sene boyunca kilit altında tutuldum, türlü işkencelere maruz kaldım. Bu, hayatımın halihazırda bildiğiniz kısmı olabilir fakat daha bilmediğiniz çok şey var.-Michelle Knight-Michelle Knight 2002 yılında, Ariel Castro isimli bir okul servisi şoförü tarafından kaçırıldı ve on yıldan uzun bir süre taciz, tecavüz ve işkenceye maruz kaldı. 2003 yılında Amanda Berry, 2004 yılında da Gina DeJesus tutsak olarak Michelle'e katıldı. 6 Mayıs 2013'te bir fırsatını bulup tutsaklıktan kurtulmalarının ardından, bu olay dünyada büyük yankı uyandırdı. Şimdi ise binlerce kişinin merak ettiği konu şu: O evin içinde neler oldu ve üç kadın akıl almaz işkencelere dayanacak gücü nasıl buldu?Michelle Knight, gözler önüne serdiği bu sarsıcı hikâyesiyle suskunlar için bir ses, her yıl kaybolan binlerce çocuk ve genç için güçlü bir sembol oluyor."Televizyon programı yaptığım on iki yıl boyunca hiçbir şey beni Michelle Knight ve onun yaşama tutunma hikâyesi kadar etkilemedi."-Dr. Phil McGraw-

Güz Okuma Şenliği || Pilli Kütüphane Listesi



Güz Okuma Şenliği'nden merhaba! İkincisine katıldığım 6.sının yapıldığı bu şenlik için harika kitaplarım var benim=) Yaz Okuma Şenliği'nde acayip bir çaba verip 40 kitabı da tamamlamanın ve kitaplığımın büyük bir nebze rahatlayıp, azalmasının ardından bu ay ciddi bir alışveriş yaptım. Her ne kadar alışverişlerimin genel teması Tess Gerritsen içerikli olsa da bu şenlik bana ilaç gibi geldi. Bunları da eritebilirsem kitaplık bomboş kalacak( Duy da inanma!) Tabi ki ben her zaman ki gibi dayanamam ve koşa koşa kitap alırım. Ama bu liste çok sağlam oldu bence =)

1. Kategori (10 puan): İsminde sonbahar mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların güzün geçtiği bir kitap. 



(Yağmur kelimesinden yola çıktım.)



2. Kategori (10 puan): Sadece tek bir kitabını okuduğunuz ve sevdiğiniz bir yazardan bir kitap.



Asude- Pabucumun Ajanı-1

  ( Daha önce Dikkat!Aşk Çıkabilir okumuştum.)



3. Kategori (10 puan): Bir deneme veya inceleme veya gezi kitabı.



Bir IKEA Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakirinin Olağanüstü Yolculuğu
OKUNDU.

Can Yayınları
Sayfa Sayısı:240
Yorumu burada!

4. Kategori (10 puan): Adında bir meslek geçen bir kitap.

Doctor Who-Shada Gareth Roberts 

5. Kategori (10 puan): Nobel ödüllü bir yazardan bir kitap.

Yüzyıllık Yalnızlık- Gabriel Garcia Marquez

6. Kategori (10 puan): İngiliz edebiyatından bir kitap.

J.K. Rowling- Boş Koltuk



7. Kategori (10 puan): Türk bir yazardan bir öykü kitabı.

Menekşe Kokulu Hikayeler-Ender Haluk Derince


8. Kategori (10 puan): Fantastik kurgu/bilim kurgu/distopya/steampunk vb. türde bir kitap.

Golem ve Cin-Helene Wecker


9. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.
Fahrenheit 451-Ray Bradbury
1998 yılında, Mississippi Lisesi’nde bir ebevynin şikayeti üzerine yasaklanmıştır.
 Gerekçe ise kitapta geçen “Allah kahretsin!” sözüdür.


10. Kategori (10 puan): Beyaz perdeye aktarılmış bir kitap.

The 100- Kass Morgan
(Dizisi yapılmış.)
OKUNDU.
Go Kitap
Sayfa Sayısı:323
Yorumu burada!

11. Kategori (10 puan): Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında bir kitap.



İmparatorlar Adası-İbrahim Akın 
( Adam fantastik kurgu yazmış ya!! )
OKUNDU.
Truva Roman
Sayfa Sayısı:272

12. Kategori (10 puan): 12. Hayatının herhangi bir döneminde öğretmenlik yapmış bir yazardan bir kitap.



Dan Brown- Kayıp Sembol
(Belki kitabın adı değişebilir. Emin değilim.)


13. Kategori (10 puan): Türkiye'de herhangi bir edebiyat ödülü kazanmış bir kitap. 


Devlet Ana Kemal Tahir İthaki Yayınları 651 Sayfa
1968 TDK Roman Ödülü 



14. Kategori (10 puan): 700 sayfadan uzun bir kitap.

OKUNDU.

1Q84- Haruki Murakami
Doğan Kitap
Sayfa Sayısı:1086


15. Kategori (10 puan):Artık aramızda olmayan bir yazardan bir kitap.



Douglas Adams- Otostopçunun Galaksi Rehberi Beşibiryerde
(Ölüm Tarihi 2001)


16. Kategori (10 puan): Polisiye/gerilim/korku vb. türde bir kitap.



Guguk Kuşu-Robert Galbraith (J.K Rowling)


17. Kategori (10 puan): Bir aşk romanı.



Çilek Mevsimi-Burcu Büyükyıldız


18. Kategori (10 puan): 2014 yılında çıkmış bir kitap (Yabancı kitaplar için Türkiye’de ilk baskısını 2014’te yapması da kabulümüzdür).



Postacı Kapıyı Çalmayacak-Ava Dellaira (1.Baskı Mart2014)


19. Kategori (Her kitap 10 puan, 2 kitabı da okuyana ekstradan 20 puan, toplam 40 puan): İsminde bir şehir/ülke adı geçen bir kitap ve buna ek olarak o şehrin yer aldığı ülke edebiyatından bir kitap. 



Paris'te Balayı-Jojo Moyes

Fransız Edebiyatı'ndan Grange-Siyah Kan


20. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplam 50 puan): Aynı yazardan 3 kitap ama dikkat! Aynı seriye ait kitaplar kapsam dışı. Aynı yazarın üç farklı serisinden birer kitap olur tabii.  



Tess Gerritsen 3 kitabı ( Henüz seçemedim hepsi çok güzel =) )



21. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplamda 60 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.



19.Departman-Will Hill

Çirkin Güzel-Aslıhan Akagöz


Lüsyen-Can Dündar
Can Yayınları
Sayfa Sayısı:544
OKUNDU.

Beni Seç- Kiera Cass
DEX Yayınları
Sayfa Sayısı:304
OKUNDU.
Yorumu burada!



22. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 70 puan): İsminde aynı kelimenin geçtiği üç kitap.



(Ben de kolaya kaçıp aşk kelimesiyle yola devam ediyorum.)


Aylardan Aşk-Meral Kır
OKUNDU.
Müptela Yayınları
Sayfa Sayısı:592
Yorumu burada!

Aşk Ölümden Uyanıştır- Tess Gerritsen
Aşka Var mısın?- Natasha Boyd


Pınar Ablam'dan NOT!!!!
Bu şenlikte instagramı daha etkin kullanmayı öneriyorum. Kullanacağımız hashtag'ler #guzokumasenligive #senlikbahaneokumaksahane Şenlik boyunca okuyacağınız/okuduğunuz kitap kulelerinin veya okuma hallerinizin fotolarını bu hashtaglerle paylaşırsanız sevinirim.

Kristal Kitap'ta Çekiliş var!!!

Evet! Kristal Kitap 1.yılının şerefine bir çekiliş yapıyormuş. Bize de duyurmak düştü =) Buyrunuz Linki =)

http://kristalkitap.blogspot.com.tr/2014/09/danielle-martinigolun-100-dunya-serisi.html

Yaz Okuma Şenliği- Final

Güle güle Yaz Şenliği, Hoşgelsin Sonbahar Şenliği. 
Şenliğin son ayından selamlar olsun.
 Bu aralar ne okudum, ne yazdım. Hiç kendimde değilim. Okuduğum çoğu kitabı yorumlamıyorum. Nedendir bilinmez yaz aylarının bana böyle bir etkisi oldu. Çok sıkılıyorum bu aralar. Neyse efendim ben bir sürü güzel kitap okumuşum ama listemi güncellememişim. Son ayıma kalın kitapları bıraktığım için gerçekten çok zor geçti.  Ben kesinlikle şiir insanı değilim. Bunu anladım mesela.Yıllardır beklettiğim klasikleri keşke daha önce okumuş olsaydım , muhteşemlermiş dedim mesela.  Burada listemin son hali ve puan durumumu öğreneceğiz. Eski listemi güncellemeyi düşünmüyorum. Son hali budur. Çünkü gerçekten çoook üşeniyorum. =)

El Yapımı Gifler #4 || Frozen Film Gifleri

Ben bu işi hakikaten sevdim. Uzun zamandır bekliyorlardı. Yeni paylaşabildim. 
Bu gifleri yapmak gerçekten çok eğlenceli.
 El emeğim, göz nurum diye demiyorum =) 
Beğenilerinize sunulmuştur. =)

auch!

Duygu-Işıl Parlakyıldız || Kitap Yorumu





Anne sıcaklığı, baba emniyeti olmayan bir dünyada ayakta kalmaya çalışan kırılganlık abidesiydi Duygu. Üç yoldaşı vardı onu taşıyan. "Develerim" derdi onlara. O develer ki İstanbul'un en arızalı tipleriydi. Her ne kadar bela makinesi olsalar da Duygu için tek bir gerçek vardı;
"Bekir candı, Ali kandı, Sedat aşktı." 
Ve hayat onlar için bir duadan ibaretti. İyiyim…iyiyiz… biz hep iyi oluruz. Güçlü olmayı en zorlu yollarda öğrenmiş dev bir çınardı Sedat. Hayatta yorulmuş, aşktan ?çoktan vazgeçmişti. Yüreğini ördüğü çelik duvarlar arasına saklamış acımasız bir adamdı o. Acılarla ?atılmış düğümlerin arasında filiz verebilir miydi aşk? Meleği şeytana döndürüp, şeytanın ruhunu ele geçirebilir miydi aşk?




"Kitap ayracım şekil, önümden çekil! "

Bugün yeni bir sorunsal ile karşınızdayım. Kitap ayraçları!!
Kitap ayraçlarının kitap severler için ayrı bir değeri olduğu çok açık. Özellikle kitap için tasarlanmış, kıymet vererek aldığınız ,okuduğunuz kitapların ayraçları daha bir değerli oluyor sanki. Her zaman nasıl bir kitap alma tutkusu varsa bi o kadar da kitap ayracı alma, toplama, belki de aşırma tukusu oluyor bu tiplerde. Bu tipler dediğime bakmayın ben de o genellemeye dahilim. Nitekim tam olarak bir sorunsal olmasa da bu kitap ayraçlarına olan bağımlılık bizi farklı bir duruma iteliyor. Kitap ayracı alıyoruz ama kullanamıyoruz ki ! Kitabın arasına peçete,kağıt,fiş ne bulursak koyuyoruz da o güzelim kitap ayraçları yıpranmasın diye kullanamıyoruz!


Aslında ben gerçekten çok istiyorum kitap ayraçlarımı kullanayım,öyle boynu bükükler gibi bir köşede durmasınlar. Ama olmuyor ,elimde değil.  
Bu sıralar yayınevleri de bu konuda atağa geçmiş durumda. Kitap kapakları ayrı bir yarışıyor kendileriyle, kitap ayraçları ayrı bir yarışıyor. Kimisi püsküllü, kimisi kokulu, kimisi şekilli ...
Ayraç olmaktan çok tasarım harikaları! Şimdi bana söyleyin a dostlar ben öylesine özenip bezenerek hazırlanmış ayracı nasıl alıp kullanabilirim kitap arasında?
Peki bu kadar konuşmanın üzerine en önemli soruyu soruyorum sizlere: 
Neden kitap ayraçlarını kullanmaya kıyamıyoruz?
Çünkü;



1- O kadar tatlılar ki !


2-Kitabın yanımızda olmadığı anlarda gözümüze çarpıp o hikayeyi tekrar hatırlamamızı sağlarlar.


3-Yayınevleri çok fena, çok güzel ayraç yapıyorlar.


4-Bazen sırf ayraç için kitabı alıyorum ben ya!


5-Nasıl kitapları ödünç vermezsem kitap ayraçlarımı da vermem! Net!


6-Ya zarar görürse; üstüne bi şi dökülür falan amaaaan! - Evlerden ırak-



7-Orjinal kitap almanın gururudur ayraçlar!



8-Bazen kokulularını yapıyorlar, yiyesim geliyor, zor tutuyorum kendimi!


9-Bırak kartonu altından bile ayraç yapıyorlar ya! - Evet, doğru ama çok pahalı-


10-Karton bile olsa bizim için altın değerinde olduğu ayrı bir gerçek tabi!


Bonus: Kitap Ayracım Şekil Önümden Çekil!


Umutsuz #2-Yeni Bir Umut -Colleen Hoover || Kitap Yorumu





HAYATINI ÖZGÜRCE YAŞAMAK İSTİYORSAN ÖNCE GEÇMİŞİNLE YÜZLEŞMELİSİN…

UMUTSUZ, Sky'ın hikâyesiydi. 

Şimdi olaylara Holder'ın gözünden bakmanın zamanı. 
Yeni Bir Umut'ta, Sky'ın çocukluğunda yaşanan olayların Holder'ı ve ailesini nasıl etkilediği gözler önüne serilirken, bir yandan da bu iki yaralı ruhun birbirini nasıl iyileştireceğine tanık olacaksınız







Kitap Alışverişi #3


Kiler'de indirim olduğunu duymayan kaldı mı bilmiyorum ama bu yazım onlar için. Aslında bana ilk başta kiler de indirim var dediklerinde önemsememiştim. Açıkçası güzel kitaplar olacağını da düşünmemiştim. Ona rağmen bir kitap sevdalısı olarak gittim. İyi ki de gitmişim. Aslına bakarsanız daha fazla alışveriş yapacaktım ancak daha fazlasını taşıyamazdık. Özellikle aldıklarım haricinde benim gözüme çarpan kitaplar; Ted Dekker'ın çember serisi, İki Oda Bir Yalnızlık, Menekşe Kokulu Hikayeler, Cadı Serisi ... Liste uzayıp gidiyor. Tabi ki bunlar haricinde sizin tarzınıza da uyan çok güzel kitaplar vardır. Değinmek istediğim asıl nokta ise; bu fiyata başka hiç bir yerde bulamazsınız. Bu bir gerçek! %50 indirim var. 

Normal de etiketlerini yırtardım ama görebilmeniz için bu şekilde fotoğraf çektim.


Yanda gördüğünüz Tess kitapları üzerinde ki fiyatlara alışığız zaten. Ama Kiler'de bu fiyat üzerinden yarı yarıya indirim var. Yani 4 liraya geliyor. 






Postacı Kapıyı Çalmayacak kitabında da etiket yok gördüğünüz gibi. Bunlar da liste fiyatı üzerinden yarı yarıya indirimli. 19 lira yazıyordu. Ben 9.5 liraya aldım yani. 
Bu arada genel olarak Martı Yayınları olduğunu da belirtmeliyim.

Evet evet! Koşmaya başlasanız iyi olur. Bu indirim Eylül ayı boyunca var diyor Kiler ama hangi kitapların biteceğini kim bilebilir?

Chocolate Books Mimi !

Yeni bir mim ile burdayım. Aslında bir kaç gün geciktirdim. Ve mimleri geriden takip ettiğim için sizler bu imim çoktaaan yapmış olabilirsiniz. Ama gelin bir de benim tercihlerime bakalım =) Kitap Dedikodusu'ndan Merve beni mimlemiş. Sağolsun varolsun .



Bitter Çikolata: Karanlık Konulu bir kapağı olan kitap ..
Şimdi burada bir görecelilik var. Herkes konusu şiddet içeren vs. kitapları koymuş. Ancak kapağı karanlık konulu diyor burda! Ancak ben ikisine birden uyan bir kitap buldum. 
Tess Gerritsen-Siliniş İçeriği, konusu, kurgusu, bir o kadar da kapağı karanlık olan bir kitap. Sosyal mesajın tavan yaptığı, ancak bunu hissettirmeyecek kadar da görkemli yazılmış bir kitaptır kendileri.


Beyaz Çikolata: En sevdiğiniz hafif ve mizah içerikli kitap?
Buna hiç düşünmeden Kocan Kadar Konuş diyeceğim. Hitap tarzı, yakıştırmaları, Kürk Mantolu Madonna içerikli konuşmaları beni çok etkilemişti. Attığım kahkahalar da cabası.

Sütlü Çikolata: Çok Konuşulan, reklamı yapılan, okumak istediğiniz kitap?
Bunun için de gerçekten çok merakla beklediğim Aslıhan Akagöz- Çirkin Güzel diyeceğim. Uzun bir süre alamayıp o güzelim çekilişten mahrum kalacağım ya neyse .

Karamelli Çikolata:Okurken içinizi eritip bir tuhaf hissettiren kitap?
Tuhaf hissettiren kastın ne olduğunu anlamasam da buna en yakın cevabım Sally Green- Bela olurdu. Serinin ilk kitabı ama adeta bağlanıyorsunuz.


Snikers: Hakkında kafayı yediğiniz kitap?
Sanırım Bu "İyi geldi mi abi?" " Çok iyi geldi!" -Snikers açlığını yok et - muhabbetinden kaynaklı olarak kafayı yediğiniz şeklinde konulmuş. Coolen Hoover- Umutsuz kitabında saçımını başını yolacaktım kitabın. O derece delirtti beni sonları .


Marşmelovlu Sıcak Çikolata: Okurken sizi rahatlatan kitap?
Daha hayatımda marşmelovlu sıcak çikolata içmedim ki onun rahatlatıcı etkisine uygun bir kitap seçeyim. Neyse tamam ! Ted Dekker- Çember Serisi her ne kadar aksiyon ve heyecan dolu olsa da ben bu seriyi seçiyorum. Çünkü bilim kurgu, entrika, hayal gücü, yalandı ,hayaldi derken gerçekten bana huzur veren bir seri!


Çikolata Kutusu: Okuduğunuz bir seri ve bol çeşitlilik içeren, herkese göre bir şeylerin olabileceği kitap?
Heniz okumamış olsamda bunun için Beni Seç serisini tercih ediyorum.



Acı Biberli Çikolata: Son Zamanlarda okuduğunuz en acıklı kitap?
Az önce bitirmeminde etkisiyle bu soruya Colleen Hoover- Yeni Bir Umut diyorum. Çünkü ilk kitabından çok daha iyiydi ve herşeyi bilmenize rağmen çok daha dokunalıydı.


Şimdi bi çikolata yemeyi hak ettim !!

Düz Yazı Yayınevi Söyleşisi | Büşra Dönmez

 Bildiğiniz üzere Düz Yazı Yayınevi'nin tüm kitaplarına tur yapıyoruz. Bu önemli ve ilk defa yapılan gelişme üzerine turlarımıza başlamadan önce yayınevimizi tanıyalım, tanıtalım istedik.2013 yılında kurulan  Düz Yazı Yayınevi'nin Genel Yayın Yönetmeni Büşra Dönmez ile sizler için harika bir söyleşi gerçekleştirdik. Sonuna kadar okumalısınız mutlaka !



Merhabalar, öncelikle söyleşi teklifimizi, bizleri kırmayıp, kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Yayıneviniz adına sizinle görüşmekten inanılmaz heyecanlıyız. 
Sürç-ü Lisan edersek affola.

-İlk olarak sizi biraz tanıyalım. Büşra Dönmez kimdir?

Bu benim de hala keşfetmeye çalıştığım bir şey =) Şaka bir yana Büşra Dönmez doğma büyüme İstanbullu, birçok kimliği aynı anda taşımaya çalışan bir kadın. Oyuncu, yazar, editör, evlat, dost, sevgili, yani aslında hepimiz gibi. İstediğim mesleğin ne olduğunu keşfedinceye kadar epeyce bir okul değiştirdim. İletişim mezunuyum.

-Düz Yazı Yayınevi'yle nasıl tanıştınız?

Çalıştığım gazeteden yeni ayrılmıştım ve iş arıyordum. Aynı zamanda da ilk romanımın basılması için yayınevleri ile görüşüyordum. Bir sohbet ortamında tanıştık yayınevimizin sahibi Yusuf Gürer ile. Aynı dili konuşuyorduk, yapmak istediklerimiz aynıydı. Yayıncılığın yazarlar için bu kadar umutsuz bir ortam olmaması gerekiyordu. “Gel beraber çalışalım,” dedi. Gittim ben de. İnsanın bir amacı paylaşması bir süre sonra ortaya güzel şeyler çıkmasını sağlıyor.

-Düz Yazı Yayınevi'nin nasıl ve ne zaman açıldığıyla ilgili bilgi edinebilir miyiz?

Düz Yazı Yayınevi, 2013 Ağustos’unda, kendine büyük yayınevlerinde yer bulamayan yetenekli yazarların, Türk ve Dünya Edebiyatına kazandırılması için kısıtlı imkânlarla fakat çok büyük hayallerle kuruldu. Çıkış noktamız ve idealimizi tek cümlede özetleyebiliriz biz; “Kitap Değerlidir!”

-Bir sloganınız var. Özellikle Instagram hesabınızda gördüm ve gerçekten çok beğendim. 
"Biz bir yayıneviyiz. Biz güzel bir yayıneviyiz." 
Bunun hikâyesinden bahseder misiniz?

Yaşar Usta, Türk sinemasında bir kilometre taşıdır. “Gülen Gözler” filminde, birçoğumuzun ezberlediği tiradını, para babası, fabrikalar sahibi, milyarder, patrona karşı gözünü kırpmadan söylerken, cümlesini “Biz bir aileyiz, biz güzel bir aileyiz” diye öyle insancıl tamamlar ki... İşte bu savaşta cümleleriyle var olan insanların, böyle bir “ustaya” olan ihtiyacını hissederek biz de en büyüklere kafa tutuyoruz ve “Biz bir yayıneviyiz. Biz güzel bir yayıneviyiz” diyoruz. Bizim tamamlanmamış cümlelerimiz var. Bizim umudumuz var. Küçük ama kendinden emin adımlarımız var. Yoluna ışık tutmaya çalıştığımız, Yaşar Usta’ya ihtiyacı olan genç yazarlarımız var…

-Yayınevi olarak  kitaplarını basmak istediğiniz yazarları nasıl seçiyorsunuz? 
Ya da bu süreç nasıl işliyor?

Yayınevimize gelen talepleri titizlikle inceliyoruz. Çünkü biliyoruz ki bize gelen o dosyaların spiralleri için cebindeki son parayı harcayan, yazar olma hayalleriyle yanıp tutuşan insanlar yazıyor bu dosyaları. Yazar adayına verdiğimiz değeri hiçbir zaman bırakmayacağız. Yazarlarımızı bu güzel insanlar arasından seçmek tabii ki kolay olmuyor. Herkesi kucaklayan, özgürlükçü, aydın, farkında bir yayınevi olarak aynı özellikleri barındıran kalem erbaplarıyla çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz.

-Ufukta görülen, az çok belli olan yazarlarınız ve kitaplarınız var mı?

Sürprizler var. Yakında açıklayacağız. Bunun dışında devam kitaplarımız var. Örneğin; H.Z. Bonçe’nin Kıyamet Üçlemesi’nin ikinci ve üçüncü kitapları. Yazarlarımız bizi “güzel bir aile” olarak gördükleri için yeni eserlerini hazırlarken planlarımızı birlikte yapabiliyoruz.  Kulvarımızı genişleteceğiz. Çocuk kitapları gündemimizde örneğin…

-Şu an benim gördüğüm kadarıyla Türk yazarlara ağırlık verilmiş durumda. 
İlerleyen zamanlarda yayıneviniz bünyesinde yabancı yazarları görür müyüz?

Why not? Aslında aklımızda yayınlamayı düşündüğümüz birkaç çevrilmemiş eser var. Bazen Yusuf ile birbirimize bakıp “Biz bunu niye çevirmiyoruz,” dediğimiz eserler oluyor.
 Liste uzayıp gitmeye başladı. Önceliğimiz yine de Türk yazarlar tabi ki. Türk Edebiyatı’nın gelişmeye ve yeni yazarlara çok ihtiyacı var. Gençlerin yoğunlukla Dünya Edebiyatı’ndan çoksatarları tercih ettiğini görüyoruz. Gençlerin bizden olanı sahiplenmesini istiyoruz.

- Son olarak bir yayınevi bünyesinde çalışmak isteyenlere tavsiyeniz nelerdir?

Yayınevlerinin kurumsallaştığını söyleyemeyeceğim. Herkes her işi yapar mantığı burada da hüküm sürüyor. Meslekte uzmanlaşmak için okullar yoktu yakın zamana dek. Çalışanların çoğu hala edebiyat ve iletişim fakültelerinden tercih ediliyor
 Birkaç üniversitede yayıncılık üzerine yüksek lisans dersleri verilmeye başlandı.
 Güzel gelişmeler fakat yeterli değil.

Bu işte kökten yetişme; çıraklık-ustalık yapısı hâkimdir dersem yanıltmış olmam. Bu sektöre gönül verenler için tavsiyemi kimse ukalalık olarak görmesin ki zaten sonsuz yaşamın sırrını vermiyorum: Bu işin olmazsa olmazı okumaktır. Çok okumak. Daima okumak. Okumaktan yaşaran mavi gözlerini paçavralara silen o dev adam gibi…


Düz Yazı Yayınevi
"Biz bir yayıneviyiz. Biz güzel bir yayıneviyiz." 

http://www.duzyaziyayinevi.com/