GKK Blog Turu || Armageddon- Edvardo Spohr || Kitap Yorumu

by 2/12/2017 0 yorum


Yıllar yıllar önce, gökyüzündeki yıldızların sayısı kadar çok uzun bir zaman evvel cennetin krallığında büyük bir isyan patlak verir. Adaletin ve özgürlüğün savunucusu bir grup melek, güçlü başmeleklerin tiranlığına karşı ayaklanır ve kendilerini ezen bu gaddar düzene savaş açar. Ancak başmelekler isyanı bastırır ve asiler de cennetten kovularak Kıyamet Günü gelene kadar ölümlüler arasında yaşamak üzere yeryüzüne sürgün edilirler. Ama orada da güvende değillerdir. Kara kanatlı bir melek onları takip etmekte ve hepsini tek tek avlamaktadır.
Ama bin yıllar sonra kıyamet alametleri birbiri ardına ortaya çıkmaya başlar: Uykudan uyanma vakti gelmiştir; Mahşer Günü yaklaşmaktadır. Karanlık Melek Lucifer, tüm asilerin gökyüzünden kovulmasından sonra geriye kalan tek meleği, isyankârların lideri Ablon'u görüşmeye davet eder ve ondan cennet ile cehennemin son mücadelesinde, Armageddon Savaşı'nda kendisiyle birlikte savaşmasını ister. Bu savaş sadece dünyanın değil, evrenin de kaderini belirleyecektir.Babil'in harabelerinden Roma İmparatorluğu'nun en görkemli günlerine; Çin'in ucu bucağı görünmeyen ovalarından Ortaçağ İngilteresi'nin şatolarına kadar birçok yeri kendine mesken seçen Armageddon, sizi sadece insanlık tarihinde bir yolculuğa çıkarmıyor, aynı zamanda bitene kadar elinizden bırakamayacağınız destansı bir hikâye anlatıyor. Büyü, aşk, gerilim ve kahramanca çarpışmalarla dolu bir macera...“Olağanüstü bir kurgu, muhteşem diyaloglar ve ete kemiğe bürünen, canlı karakterler... Başınızı döndürecek kadar hızlı ve akıcı olan bu kitabı okurken kendinizi bir aksiyon filmi izliyormuş gibi hissedeceksiniz.”Pitacosltda.blogspot.com“Hem gençlere hem de yetişkinlere hitap ediyor... Bir fantastik edebiyat okurunun tüm beklentilerini karşılayacak nitelikte muhteşem bir kitap. Kısa süre içerisinde birçok farklı dile çevrilecek ve tüm dünyayı kasıp kavuracak.”Vailendo.com.br“Ablon'un farklı coğrafyalara yayılan binlerce yıllık yolculuğunun hikâyesi, her bir durağında yeni bir sırrı açığa çıkarıyor ve sizi soluksuz bir şekilde kitabı bitirmeye zorluyor. Açıkçası kitabı elimden bir türlü bırakamadım.”Brunocunha.com“Portekizce yazılmış kitaplar arasında Armageddon'a benzer başka bir eser yok.”José Louzeiro

Yepyeni bir turdan hepinize merhaba!
Bu seferki blog turu konuğumuz Pegasus Yayınları'ndan çıkan Armageddon oldu. Bu kitabı sevgili tur arkadaşım Sinem öyle ballandıra ballandıra anlattı k, okumadan geçemeyeceğimiz bir hale geldi. O halde tur yapmak farz olmuştu ve işte, buradayız.
Ben ilk yorum yapan kişi olarak size biraz hikayenin başlangıcından bahsedeceğim. Arkadaşlarımın anlata anlata bitiremeyeceğinden eminim çünkü kitap oldukça uzun. Kitap ilk elime geçtiğinde gözüm korkmuş olsa da uzun bir okuma dönemini atlatıp,bu efsaneyi sizlerle de paylaşmak istedim.
Hikaye genel olarak epik, destansı bir masal gibi. Düşmüş melekler, yaklaşan bir savaş ve isyan edenin ve isyancıların fikir karmaşasında ilerlediği bir kurgu.  Romanı okumaya başladığınızda kim haklı, kim haksız, açıkçası taraf tutmak biraz zor oldu. Çünkü sürgün edilenler, isyan edenler,  kara melek Lucifer'le yaşanan olaylar, diğer yandan da Mikail'in yaptıklarını düşününce insanın gerçekten kafası karışıyor.
Bizim okuduğumuz zamandan çok önce Tanrı istirahata çekilmiş ve yedinci gün olarak adlandırılan bir dönem başlamıştır. Bu dönemde meleklerin ve baş meleklerin prensi olan Mikail, iktidarı ele geçirmiş, kendince hükümler vermektedir. Bu dönemde insanlara zulüm etmektedirler ve melekler insanları hiç sevmemektedirler. Tanrı'nın insanları bu kadar çok sevmesini hazmedemiyorlar ve onların yaratılmadığı bir zamana dönmek istiyorlar.
Tüm bunlara rağmen Mikail'in insanlara karşı yaptığı bu ağır zulümleri doğru bulmayan meleklerde vardı. Mesela Cebrail onlardan biriydi ve isyan eden melek ordusunun başını çekecekti. Bu isyancıların arasına sinsi gibi giren Lucifer ise iki tarafında işini bozacak ve isyancı meleklerin sürgün edilmesini sağlayacaktı. Lucifer'in derdi Tanrı olmaktı ve onunla da savaşan Mikail, onu yerin altına gönderdi. Lucifer'de orada kendi krallığını kurdu. Bu savaşların üzerinden binlerce yıl geçtikten sonra günümüze geldik. Şimdi yedinci gün sona ermek üzereydi ve Tanrı uyanacaktı.
Olaylar böyle başlıyor ve günümüzde Mikail'in Uriel'i öldürmesiyle devam ediyor. Kıyamet alametleri bir bir ortaya çıkıyor ve savaş başlıyor.
Aslına bakarsanız, etrafta bir çok düşmüş melekler kurgusu var. Ve bunların geneli tek bir kovulmuş melek üzerinden ilerleyip, bir insanla yaşadığı aşk kurgusuna dayanıyor. Hal böyle olunca Armageddon aralarından atılmış bir ok misali ayrılıyor ve en tepede yerini alıyor. Hani düşmüş melekler kurgusunun taçlandırılmış hali ve gerçek savaş duygularını okumak isteyenler için ideal bir kitap.

0 yorum:

Yorum Gönder