Cadı Ve Sihirbaz- James Patterson || Kitap Yorumu

by 10/08/2014 4 yorum


Böyle mi başlıyor... yoksa böyle mi sona eriyor?
"Böylesi çok ağırdı. Bir şehir dolusu öfkeli yüz, kötü ruhlu bir suçluymuşum gibi bana bakıyordu. Stadyum hıncahınç doluydu. Yüz binlerce meraklı, umursamaz veya en azından kayıtsız yüzdü karşımdaki...Ve gözleri, yaşlar içinde olmak bir yana, hafifçe nemlenmiş, buğulanmış bile değildi.Kimse itiraz etmiyordu. Kimse ayağını vurmuyordu.Kimse yumruğunu kaldırmıyordu. Aslında, devasa ekranlarda gerisayım devam ederken, bugün ailemin son günü olacak gibi görünüyordu.Ağabeyim Whit'in, bu işten son dakikada kurtulmanın mümkün olup olmayacağını merak ettiğini görüyordum. Annemin, ben ve Whit için sessizce ağladığını görüyordum. Babamın, son anlarımızda sefilce davranmanın bir anlamı olmadığını bana ve ağabeyime hatırlatırcasına gülümsediğini görüyordum... Yalnız, anlatırken kendimi fazla kaptırıyorum. Dilimi tutamıyorum. Buraya, halka açık idamımıza gelene kadar, anlatılması gereken bir sürü şey var. En iyisi biraz gerilere gidelim…"

Bu hikaye, Whisty ve Whit Allgood kardeşlerin insanı afallatan hikayesi. Bir geceyarısı ailelerinden koparılıp alınan ve hapsedilen biri kız biri erkek kardeşler, cadı ve sihirbaz olmakla suçlandılar...


2009 yılında çıkmış bir kitabı okuyarak çok mu tuhaflık ettim diye düşünüyorum.Baktım ki kitap 2009 da çıkmış ama 2012 de bize gelmiş . Eh iyi! Sırada bir sürü kitap varken, sabah sabah kütüphaneye gittim. Daha önceden de D&R'da gözüme takılmıştı. "Aaa bi bakıyım ya!" dememle bitirmem bir oldu zaten. Yaklaşık 2 saat içinde kitap eridi gitti. Sonuna "Devam edecek." yazmışlar da bi nebze rahatladım. 4 kitabı,1 mangası ve incelemeye vakit bulamadığım bir sürü küçük hikayeleri var. Resmi olarak da birinci kitabı ücretsiz e-book halinde veriyorlar. Bu kadar yıl geçince baskısının olmayacağını düşünüp, bir güzellik yapmışlar.

Yeni devrimin yapıldığı, yeni yasaların konulduğu, insanlara darbe uygulamaktan çekinmeyen bir yönetimin geldiği dönem. İki kardeş, Whit ve Wisty, birisi cadılıkla diğeri büyücü olmakla suçlanıyor.Kardeşlerin böyle bir durumdan haberleri yok Tabi ki bu ağır bir suç! Kitabı bir ağabeyin bir kız kardeşin ağzından okuyoruz. Böylece ikisininde bu olağanüstü hal karşısında nasıl hissettiklerini anlayabiliyoruz. Ancak başlarda isimleri yeni yeni öğrenirken bu durum hiç de yardımcı olmuyor.

Bir gece aileleriyle yaşadıkları eve baskın yapılıyor. İki kardeş yaka paça götürülmeye çalışılıyorlar. Kanunlara göre hapis hayatı sürecek insanların yanlarından bir malzeme götürme hakları var. Annesi ve babası Cadı olduğu iddia edilen kız kardeşimize bir baget-davul çaldığımız- , Büyücü olan ağabeye de boş bir kitap veriyorlar. Bizim yavrucaklar "Bunlar ne alaka?" modunda birbirlerine bakışırken, siz olayı çoktan kaptınız zaten. 

Olayı seriye bağlamak içinse ilk başta bir sahne paylaşılmış. Tüm aile dar ağacına yürürken ki o görkemli an kızın ağzından anlatılmış. Kitap bittiğin de "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!" dedim. Başta bir taş atmış ortaya sonun alakası yok olanlarla. 4 kitap da konuyu toplarlar diye düşünüyorum. Ama uzun bir süre devam kitaplarını okumayacağım muhtemelen.

4 yorum:

  1. Okumaliyimmm , dedirten bir yorum :) tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. Olayı ben de kapamadım ya Baget boş kitap ne alaka gerçekten ki :S merak ettim ama sonu kötüdür diye okuma isteğim kaçtı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam kitaplarını okurum diyorsan sonunu mutlaka bağlamıştır . Adam dünyanın en zengin yazarı yani. O kadar parayı boş kitaplardan kazanmamıştır emnim.

      Sil