Kitap Alışverişi #4

by 10/20/2014 9 yorum
Buraya yazdığım 4. alışveriş olmasına rağmen aslında 5. alışverişim. Arada ki alışveriş aşırı üşengeç olduğum dönemlere denk gelmişti ve tabi ki yazmamıştım. Neyse okurken tanıtırım onları da ben.
Bu seferkiler gerçekten çok farklıydı.
 Aldığım kitapları sıralayım sonra hikayelerini tek tek anlatacağım ne de olsa;

1-The 100-Kass Morgan
2-Seraphina-Rachel Hardman
3-Çirkin Güzel-Aslıhan Akagöz
4-Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri'nin Olağan Üstü Yolculuğu- Romain Puertolas


Toplam 4 kitap aldım. Ve 40 lira ödedim. Tanesi 10 liraymış gibi düşünseniz de öyle değil =)
Alışverişlerimi genel olarak kitapyurdu.com'dan yapıyorum ve oldukça memnunum. Özellikle fazladan ayraç göndermeleri harika! D&R  genellikle kitap ayracı konusunda çok cimri. O yüzden tercih etmiyorum. Doğruya doğru! Kitap Yurdu'nun bu sefer gönderdiği ayraçlar daha da bir güzeldi. Çünkü özel olarak tasarlamışlar ve kitap tılsımı/duası denilen -resimde gördüğünüz- hat sanatıyla kitapyurdu okuyucuları için çizdirmişler. Bu dua kitap kurtlarını kitaplardan uzaklaştırıyormuş. Böylece kitaplarınıza zarar vermiyorlarmış. Ben inanırım,inandım da =) O yüzden bu düşünceli halleri acayip hoşuma gitti. Demeden geçmeyeyim dedim.

Seraphina'yı almak aslında hiç aklımda yoktu. Ephesus Yayınları'ndan çıkan Bakire'yi alacaktım. Ancak sitenin kampanyalar kısmında gezinirken  Seraphina'nın 10 lira olduğunu gördüm. Bir de Okuma Bahçesi- yani Hazal- 'da yeni almıştı bu kitabı birinin tavsiyesi üzerine. Böylece listeden Bakire çıktı, Seraphina geldi.

Çirkin Güzel kitabı ilk çıktığında Optimum kitap bir yarışma yapmıştı. Ben de sırf yarışmaya katılmak için kitabı alacaktım. Sonra öğrenci halinden kaynaklı alamamıştım. Yarışma bitti ama kitap içimde ukde kaldı. Ben de sipariş vermişken aldım . Zaten en pahalı kitap da buydu. 15 lira ödemiş oldum. Ama işin kötüsü ilk baskı da püsküllü bir ayraç vardı. Ben de bir heves kitabı çıkardım kargo gelince. Püskül falan yok! Püskülü geçtim ayraç da yok. Bana korsan kitap falan mı geldi diye şüphelenip yazara mesaj attım. Ancak ne yazık ki ikinci baskı da yayınevi ayraç eklememiş. Hal böyle olunca gitti püsküllü ayraç hayali :(


Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri'nin Olağanüstü Yolcuğu kitabı Bilge Kitaplar ile Blog Turu kapsamında arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız bir okuma etkinliği kitabı. Ekim ayında okuyacağız. Siparişi geciktirince ekim sonuna kaldı. Ben bu kitabı Dost Kitapevi'nden almayı düşünmüştüm. İlk gittim kitabın nerde olduğunu soracağım. Kadına yazarın ismini verdim. Tabi kitap ismi uzun, tekerleme gibi nası diyeyim. Hızlıca söylesem bile uzun... Neyse kadın benim yüzüme baktı, yazarın ismini yazmadı tabi o ekrana. "Kitabı söyleseniz siz" dedi, yarım ağız. Dedim ki "Yazarın ismine bakın siz kitap ismi uzun." Yok kadın anlamıyor. "İyi!" dedim ben de. Başladım söylemeye .. Tam Olağanüstü Yolcuğu diyordum ki " Yazarın ismini versene sen!" dedi kadın. Ben de "Ben demiştim." edasıyla kadını süzerek zafer pozları verdim :D Nitekim yokmuş kitap- O kadar ter döktüm orda halbuki- .Böylece internet siparişinde almış oldum.

The 100 kitabı için mıknatıslı mıknatıslı dediler aklımı çeldiler. Bi de üstüne Konuşan Kitaplar İle Blog Turları harika bir tur yaptı. Onun üstüne Eren Nadir Akşamoğlu bir vlog yapıp kitabın çok güzel olduğunu söyleyince "Tamam!" dedim. Almalıyım bu kitabı! Kısacası listeye attım. Sonra listemde bir kaç değişiklik yapacağım için, bir de tuyap yaklaştığından listeyi beklemeye aldım. Ancak kitapyurdu The 100'ün ilk 100 adetini 2 lira yapınca işler değişti. Sabahın köründe siparişimi vermiş oldum. Tüyap'dan önce kitapları aldım böylece.


Bir alışveriş yazısının daha sonuna geldik. Çok kitaplar almayı ben de istiyorum. Ama "Öğrencilik zor be!" diyip susuyorum. Belki bir sonra ki alışveriş değil hediye yazısı olur :P

9 yorum:

  1. The 100 'ü malum okudum , Çirkin Güzel 'i aldım diğer ikisi de benim de okumak istediğim kitaplar. Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarışmanın Boğaz'da yemek kazananı açıklandı ama hediye çeki kısmını görmedim , belki devam ediyordur , bir sor derim. Hatta ben de sorayım:D

      Sil
    2. Hakikaten onu ben de görmedim . Bi soralım devam ediyorsa katılırız :) Nasılsa kitabı aldık. :D
      The 100'ün 2 tl oluşunu senden duymuştum abla bu bütün siparişi verdirten sen oldun yani :D :D

      Sil
  2. Öğrencilik zor doğru yaa. Ben de ayracın yokluğuna üzüldüm vallahi. Hepsini mutlu mutlu okuu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ayraç yıktı beni :P :( Sorma,dertliyim ..

      Sil
  3. Keyifli okumalar dilerim, Çirkin Güzel benim de listemde ama sıra gelmedi :(

    Bu arada senin için bir ödülüm var <3 http://kitapmeltemi.blogspot.com.tr/2014/10/dart-odulu.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ödül için biriktiriyorum şu sıra mimleri bir ara hepsine birlikte yanıt vereceğim inş :D

      Sil