On Küçük Nefes - K.A.Tucker || Kitap Yorumu

by 12/10/2014 2 yorum

Sadece nefes al Kacey.On küçük nefes. İçinde Tut.Hisset.Sev.Dört sene önce sarhoş bir sürücünün neden olduğu trafik kazasında annesiyle babasını,erkek arkadaşını ve en yakın kız arkadaşını kaybeden Kacey Cleary'nin hayatı yerle bir olmuştu. Hâlâ kazadan sonra arabanın içinde sıkıştığını anı ve annesinin son kez aldığı nefesi hatırlayan Kacey,geçmişini geride bırakmak istiyordu. İki otobüs bileti alan Kacey ve on beş yaşındaki kız kardeşi Livie,hayatlarına yeniden başlamak üzere Michigan'dan kaçıp, Miami'ye gelmişlerdi.İlk başlarda,geçim sıkıntısı çektikleri hâlde,Kacey endişeli değildi. Her şeyin üstesinden gelebileceğini düşünüyordu.Tek istisna, 1Ddairesindeki gizemli komşularıydı.Alev alev yanan mavi gözleri, derin gamzeleri ve kusursuz bedeniyle Trent Emerson, iyi çocuk ve kötü adam arasındaki karşı koyulmaz çizgiyi temsil ediyordu. Trajik geçmişinden sonra katı birmiz aç geliştiren Kacey, herkesi kendinden uzak tutmaya kararlı olsada ikisi arasındaki karşılıklı çekime dayanmak çok güçtü.Trentis e Kacey'nin herkese kapattığı kalbine girmek için her şeyi yapabilirdi…Her ikisinin dünyasını paramparça edecek müthiş bir sırrı açıklaması gerekse bile.
Dumanı tüten bir romantizm…-KirkusReviews-GoodreadsChoice Nominee for Best Romance(2013)



Sadece nefes al Pilli .. On Küçük Nefes. İçince tut. Hisset. Sev.

Bazen hayatın tesadüflerle dolu olduğunu görüp şaşırırım. Bazense bu tesadüfleri bizim uydurduğumuzu düşünürüm. Sadece hayatta ki seçimlerle alakalı değil midir tesadüfler? İnsanlar en çok yaptıkları seçimlerle suçlanırlar. Sonuçlarını düşünmeden yaptığımız hareketlerin sonucu bu tuhaf tesadüflere de yer verir aslında. Kararımızın bir sonraki anı nasıl etkileyeceğini bilemeyiz. Ancak o kararı vererek bir sonraki adımımızın sorumluluğunu üstlenmiş oluruz.


Kacey travmatik bir kaza sonucu annesini, babasını, en yakın arkadaşını ve sevgilisini kaybetmiştir. O kaza sırasında annesinin son nefes alışını duymuş, ölü sevgilisinin elini dakikalarca tutmak zorunda kalmış ve tek tek her birinin yanında can verişine tanık olmuştur. Bu kadar travmatik bir olayın sonucu Kacey olanları kabullenememiş. En sonunda geçmişi geride bırakmak üzere kız kardeşiyle birlikte Miami'ye gelirler. Kiraladıkları evde yan komşularıyla hiç bir ilişkisinin bulunmamasını isteyen soğuk nevale Kacey ve sıcakkanlı, güleryüzlü, saf kız kardeş Livie yaşamaya başlarlar. Kısa bir süre sonra yan komşuları güzel vücutlu Fırtına
(sanırım güzel vücutlu demek Fırtına için yetersiz ama siz onun güzelliğini Kacey'nin ağzından okuyun bence.) fazlasıyla paraya ihtiyacı olan Kacey'e reddemeyeceği bir iş teklifi götürür. Bir de diğer daire de oturan yakışıklı, gizemli, iyi çocukla kötü adam arasında duran Trent Emerson var tabii. Kacey öncelerinde oluşturduğu o sert duvarı Trent sayesinde aşar. Fazlasıyla etkilenir ve fazlasını bekler. Fakat işin içinde bir bit yeniği vardır. Ve okurken bunu illa ki hissediyorsunuz. Zaten yazar da bunu hissettirmek istemiş bence. 


Önce kitabın kapağının ne kadar güzel olduğuyla başlamak istiyorum. Yaşadıkları kaza anı, Kacey'in gördüğü kabuslar, o on küçük nefes için kapak tam oturmuş. 
Harika bir kurgusu ve yazım tarzı olduğunu belirtmeliyim. Sonuna kadar o on küçük nefesin ne işe yaradığını düşünüp durdum. En sonda bunu da açığa kavuşturmuş olmasından mutluyum. Hele ki öyle bir an vardı "Vay be!" dedim. O anı söylemeyeceğim tabii. Ve kitabın seri olduğunu da belirtmeliyim. Aslında şu an görünce ben de şaşırdım. Ancak devam kitapları diğer karakterlerle ilgili şu an okuduğumdan anladığım kadarıyla. Ha bak bu güzel oldu. Çünkü diğer karakterleri de okumayı mutlaka isterim. 
Hayata farklı bir açıdan bakmanızı sağlayacak, o kirli dünyanın ellerinden saf bir hayatın çıkışına şahit olacaksınız.  


2 yorum:

  1. Harika bir kitap değil mi? Hem yazarın çok güzel bir anlatımı, hemde içinde barındıran çok güzel mesajları var.

    O Vay be dediğin yer benim aaahhhh dedim yerle aynı yer mi acaba? :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkündür aynı yer olması :D Çok spesifik çünkü hani 'o' yer :D Harikaydı gerçekten.

      Sil