16.GKK Blog Turu || Cambaz-Burcu Demet || Kitap Yorumu

by 1/30/2015 4 yorum


Hükmen mağlup bir evliliğe gizli, büyük bir aşk…
Gecem ve Aktan'ın büyük bir iddiayla değişen hayatını okurken, hem kendini sürekli inkâr eden büyük bir aşka kapılacak hem de âşıkların düştüğü akıl almaz durumlara güleceksiniz.
Sürükleyici kaleminin gücünü kısa zamanda birçok baskı yapan Sahra adlı ilk kitabıyla binlerce okuruna hissettiren Burcu Demet'ten tanıdık kahramanlarla yepyeni bir macera!
Tutkulu bir aşkın kavurduğu Aktan'ın, imkânsıza; Gecem'e olan ısrarı, sonunda her ikisini de vazgeçemeyecekleri bir yolculuğa sürükler. Kahramanlarımız, tüm güçleriyle birbirlerine doğru çekilmeye ne kadar direnebilirler? Mutluluğa doğru sadece umutla değil, aynı zamanda büyük bir inatla koşarken birbirlerine karşı sürekli bir savaşı nasıl sürdürebilirler?
"Bazen, her şeye rağmen yumuşadığını hissediyordu Gecem. O fark etmediği zamanlarda, onu izlerken, o küçük kız oluveriyordu yine. Onun tarafından sevilmeyi hayal ediyordu için için. Ve her seferinde hızla uyanıyordu bu rüyadan. Aktan sevmezdi, onu sevemezdi."

Gezginler bu turda Burcu Demet'in Cambaz isimli kitabını ağırladı. Ve hemencik çok eğlenerek okuduğumuzu belirtmeliyim. Uzun süredir romantik komedilerle pek aram yok. böyle dram dram .. Burcu Demet'in de bu tarzda ilk denemesiydi ve bizde turumuza konuk ettik.
Öncelikle kıvırcık saçlar! Ah o kıvırcık saçlar! Çoğu kızın başına beladır hakikaten. BEnim saçlarım dalgalı ve iyi ki de kıvırcık değil. Zaten kitap da kıvırcık saç belasıyla başlıyor. 
Ve o kapak. Nasıl güzeldin sen öyle. Böyle üslubu eğlenceli bir kitaba böyle bir kapak tam oturmuş. Ne eksik ne fazla!
Kitabı ilk elinize aldığınız da 'İnat için evlenilir mi?' sorusuyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Ve açıkçası ben evlenmezdim. Ama olaylar bu kadar karmaşıkken Gecem hayır diyemedi ne yazık ki! 
Gecem bizim kıvırcık kızılımız baş karakterimiz. Ve onun başının belası Aktan! Sürekli birbirleriyle atışıyorlar, laf sokuyorlar. Neden? Çünkü geçmişte yaşadıkları yakınlaşma ikisininde içine oturmuş. Yıllarca ikiside konuşamamış uzaklaşıp durmuşlar. Yani sürekli bir didişme çabası bunlardaki! Wn sonunda Aktan ortaya bir laf atıyor ve iddiaya giriyorlar. Evlenecekler! Kim önce pes edip diğerini çekemezse iddiayı o kazanacak. İş inada binince bizim iki keçi geri adım atmıyor. Olay büyüdükçe büyüyor.


Beni en çok rahatsız eden durum çok fazla karakterin olmasıydı. Ha bu temponun bir an düşmemesini sağlamış ve bir yandaki olaylar durulurken diğer yandaki olaylar karışıyordu. Çok karakterleri genel olarak sevmememin sebebi isimleri aklımda tutamıyor olmam. Yani yaklaşık on beş karakter vardı ve o kimdi? bu kimdi derken konuyu kaçırdım. Neyse ki Gecem ve Aktan hala favorim. 
İlk başta Gecem ismini çok yadırgadım. Söylerken falan çok tuhaf geliyor. Ama sonra alışınca böyle bir sahiplenme duygusu falan oluyor. Güzel! Beğendim. 
Ayrıca en sondaki teşekkür kısmının hikayeye yedirilmesine bayıldım. Hani okuyucuların, yazarın teşekkür edeceği insanların konunun en sonunda olaya dahil olmaları gerçekten harikaydı.
Olayların daha fazla detayına inmek istemiyorum. Sadece çok gülüp eğleneceğinizin garantisini verebilirim. 
Bir sonraki turda görüşmek üzere!

Puanım:

4 yorum:

  1. Kızılları çok severim. :D Yorumda baya güzel anlatmışsın ama 3 puan vermişsin. o.O Yine de konusu hoşuma gitti. :D Çok güzel bir yorum olmuş ellerine sağlık. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konunun ilahi bakış açısı ile anlatılması beni çok rahatsız etti. Ve yorumda bahsetmeyi unutmuşum. :/ Bir türlü kendimi olayın akışına kaptıramadım. Buradan 1 puan :D Bir de çok fazla karakter olması, 1 puanda buradan :D Çok kıt puan veriyorum ama öyle naapıyım :D

      Sil