Elfabe-Mehmet Ali Bulut || Kitap Yorumu

by 1/05/2015 6 yorum

El ve parmak yapılarımız ile yüz hatlarımız davranışlarımızı belirleyen genetik kodlar içerir. Bu genetik kodlama; kişinin iç hâllerinden, yeteneklerinden, hastalıklarından, başarılı ya da başarısız olabileceği girişimlerinden haberler verdiği gibi düşünce süreçlerini de belirler. Parmakların uzunluğu ya da kısalığı, avuç içindeki çizgiler, yükseltiler ve çukurlar hep bir şeylere işarettir. Mesela, bir meslekte çok başarılı olmuş insanların ellerinde belirgin ortak özellikler vardır. İnsan yüzünün sol kısmı o insanın gerçek kişiliğini yansıtır. Buna karşın sağ tarafı ise saklamaya çalıştığı diğer yüzünü gösterir. 
Her insan;-Kendi hayat yürüyüşünün nasıl olacağını,-Hastalık ve sağlık durumu ile ilgili gelişmeleri,-Evlilik hayatını ve sürecini,-İnsan ilişkilerindeki potansiyelinin ne olduğunu merak eder. 
El ve yüz çizgilerinden, tavır ve davranışlarından insanların kabiliyet ve kapasitelerini okuma sanatı olan ELFABE, insanın yüzündeki, avucundaki, cildindeki birtakım işaretlerden hareket ederek, hayatını doğru yönlendirmesi için ona yardımcı olmak amacıyla yazılmış bir kitap... Genetik potansiyelini keşfetmek isteyenlere kaynak niteliğinde bir eser...

Aslında söyleyecek pek fazla bir şeyim yok. Çünkü okuduklarımın etkisi altındayım hala. Gelen geçenin eline, yüzüne bakmaktan bir tuhaf oldum. Neden derseniz, işte tüm suçlusu bu kitap!  Bilmiyorum sizin ilginizi çeker mi ama ben beden dili işaretlerini, el çizgilerinin anlamlarını, yüz çehresinin ifade ettiklerini oldum olası merak etmiş ve okumuş biriyimdir. O yüzden bu kitap tam üstüne geldi. Tabii ki bir oturuşta tamamını öğrenemiyor insan. Arada açıp bakıyorsunuz. Her şeyden önce kendini kıyaslıyor insan yazanlarla. Benim elim böyle mi? Parmaklarımın boğumları nasıl? Alnım geniş mi? Sonra okuyorsunuz nasıl yorumlanacağını. İfadelere alışmak zaman istiyor ama alıştıktan sonra "Anne gel senin de eline bakalım neymiş?" demeye başlıyorsunuz. Otobüse binince insanları yokluyorum şöyle mi böyle mi diye! Çok eğlenceli bence.
 Elfabe kitabının kapağı'ndaki görsel çok tuhaf ve hafif bir kabartı eklendiği için çok etkileyici olmuş. Ha sanmayın ki elinizden fal bakabiliyorum artık! Hayır! Nasıl beden dilini yorumluyorum, bu da öyle.. Yıllardır insanların öğrenmeye uğraş verdiği bir bilim dalı ayağıma kadar gelmiş gibi hissettim. Bir anda öğrenilecek gibi değil ama en azından işe kendinizden başlayabilirsiniz.
Kitabı incelerken yeri geldi ellerimi çizdim, yeri geldi benzetmeye çalıştım ama yazarımızın da dediği gibi tek seferde öğrenilmiyor bu işler. Zaten öyle olsaydı şu an bu kitabı okuyan herkes ellerden bir karakter tahlili yapabiliyor olurdu. Ama o iş öyle değil işte!
Kitabın kalitesi de oldukça iyiydi. Son zamanlarda çıkan saman yapraktan hallice kitapların aksine çok kaliteli bir kağıdı vardı. Sürekli okunarak ilerlenmiyor illa ki. Ancak sizin de burada kendinizden bir şeyler bulacağınız kesin. 
Çünkü hiç kimseyi olmasa bile, insan kendisini keşfetmeye olan merakından okur bu kitabı!
Belirmeliyim ki bir kişisel gelişim türü altında Kitap Yurdu'nda çok satanlara girmiş. Tebrik ederiz. Seveni çoksa siz de alıp bir inceleyin bence.

Bu videodan da kitapla ilgili detaylı bilgiler alabilirsiniz.



6 yorum:

  1. Bu adam beni etkiliyor ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuştuklarını dinlemelisiniz o halde... :D

      Sil
    2. Dinlemez olur muyum? Dinledim ama dinlemekten ziyade kitaplarını okumak isterim. :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil