Yaz Okuma Şenliği 2015 || Benim Listem

by 6/21/2015 2 yorum
Herkese merhaba! Ne zamandır adam akıllı şenliğe katılamıyordum. Daha doğrusu son 2 şenliğe katılamadım. Çünkü okul çok yoğundu ve uygun kitapları bulamadığıma inanmıştım. Her neyse şimdilik kendime bir liste yaptım ve gayet de memnunum aslında bu listeden. Çok az bir açığı kaldı çünkü. Onları da e-book ile tamamlamayı planlıyorum. Gelelim benim listeme;

1. Kategori (10 puan): Kısaltılmış hali (versiyonu) çocuk kitabı olarak da yayınlanmış bir kitap (Çocuk versiyonu değil tabii okuyacağınız).
Martin Eden-Jack London


2. Kategori (10 puan): Bir çizgi roman veya foto roman.
The Amazing Spider-Man -Marmara Çizgi


3. Kategori (10 puan): 600 sayfadan uzun bir kitap.
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler-Scott Lynch 


4. Kategori (10 puan): Müzik temalı bir kitap ((Bir müzisyenin hayatı veya ana karakterlerden birinin müzisyen olduğu veya konusunun özünde müzik olan veya isminde müziği çağrıştıran bir kelime geçen bir kitap).
 Romantik Oyun-Elif Yılmaz


5. Kategori (10 puan): 1001 kitap listesinden bir kitap (Listeye buradan ulaşabilirsiniz).
Bülbülü Öldürmek


6. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.
Fahrenheit 451


7. Kategori (10 puan): 1940'tan önce yazılmış, Türk edebiyatından bir kitap.
-


8. Kategori (10 puan): İsminde yaz mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların yaz mevsiminde geçtiği bir kitap.
Seni Bana Getiren Mektup (Yaz aylarında geçiyor.)


9. Kategori (10 puan): Herkesin tüm kitaplarını okumasını gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan/şairden bir kitap. (Bu vesileyle kitabı ikinci kez okusanız da olur).
Kağıttan Kentler-John Green


10. Kategori (10 puan): Bir iki kitabını okuyup külliyatını okumayı gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan bir kitap.
Kitap Hırsızı-Markus Zusak


11. Kategori (10 puan): Bir öykü kitabı.
Kötü Prensesler


12. Kategori (10 puan): Okuma yazmayı öğrendiğiniz yıl ödül almış bir kitap (Eğer çok zorlanıyorsanız kitap bulmada, o yıl ödül almış bir yazardan bir kitap. O yıl Nobel Edebiyat Ödülü almış yazarlara bakabilirsiniz mesela).
Ay Ve Güneş - Vonda N. Mcintyre


13. Kategori (10 puan): Tiyatroya uyarlanmış bir roman veya öykü veya şiir (Doğrudan tiyatro eseri olarak yazılmış kitaplar kapsam dışı) Bu fikri de sevgili Neslihan kullanmıştı geçen şenliğin "kendi teman" kategorisinde. Ciddi tiyatro severler var aramızda. Onlara da selam olsun buradan. 


14. Kategori (10 puan): Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış kadın bir yazardan bir kitap.
Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (1909), Grazia Deledda (1926), Sigrid Undset (1928), Pearl Buck (1938), Gabriela Mistral (1945), Nelly Sachs (1966), Nadine Gordimer (1991), Toni Morrison (1993), Wislawa Szymborska (1996), Elfriede Jelinek (2004), Doris Lessing (2007), Herta Müller (2009), Alice Munro (2013).
Çocuklar Kalıyor-Alice Munro


15. Kategori (10 puan): Adı sıfat tamlaması bir kitap (Sevgili sweet leaf'in bir önceki şenlikte kullandığı temaydı bu kategori ve bence çok orijinaldi. Kendisine sorma fırsatım olmadı ama bu fikri bu sefer hepimizin kullanmasında bir itirazı olmaz diye umut ediyorum. Şimdiden teşekkürler).
Karanlık Zihinler


16. Kategori (10 puan): Polisiye/gerilim/korku türünde bir kitap.
Kötü Kızlar Ölmez-Korku


17. Kategori (10 puan): İlk baskısını 2013'te veya daha sonra yapmış bir kitap (Yabancı kitaplarda Türkçe baskısının çıktığı tarih olur).
Golem ve Cin


18. Kategori (Her kitap 10 puan, 3 kitabı da okuyana ekstradan 20 puan, toplam 50 puan)Avrupa edebiyatından üç kitap. Kitapların biri İngiliz, biri Fransız, biri Alman edebiyatından olmalı. Türk edebiyatı kapsam dışı.
İngiliz:Öteki Dünya

Fransız:Dünyanın En İyi Kitabı
Alman: Silber
19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Aynı yazardan üç kitap. (Kitaplar aynı seriye ait olabilir).
Gölge Ve Kemik

Kuşatma Ve Fırtına
Çöküş ve Yükseliş
20. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplamda 60 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.
Yeni yazarları keşfetmek lazım. Kim bilir şimdiye kadar hiçbir kitabını okumadığımız ama çok seveceğimiz ne çok yazar var. Bir Türk kadın, bir Türk erkek, bir yabancı kadın, bir yabancı erkekten olmak üzere toplam 4 kitap okumanız gerekiyor.
Çevrimiçi Kız-Zoe Sugg

Görkemli-Markus Sakey
İki Renk Aşk-FMA
Gece ile Şafak- Fatma Erdek

21. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 50 puan, toplamda 80 puan): İsminde aynı kelimenin geçtiği üç kitap. ("Bir" sözcüğü kapsam dışı).
Örnek: Susuz Deniz / Arthur C. Clarke, Deniz Kıyısında Koşan Ala Köpek / Cengiz Aytmatov, Deniz İşçileri / Victor Hugo.
Siyah Damar

Siyah Buz
Küçük Siyah Elbise

22. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan dört kitap.

Yazarının isminde A harfi olan kitaplar;
Cress-Marissa Meyer
İşgalci- Melissa Landers
Trendeki Kız- Paula Hawkins
Paris Mimarı- Charles Belfoure


Çok hızlı bir şekilde yazdığımdan ve birazda açıp bulmaya üşendiğimden sayfa sayılarını falan eklemedim. Ancak aylık raporlar girdiğimde yayınevleri, sayfa sayıları vs. hepsini eklerim. Listem şimdilik böyle. Sizde listenizi veya eksik kategoriler için önerilerinizi yazmayı unutmayın.

2 yorum:

  1. 5. kategori için ben de Bülbülü Öldürmek kitabını seçtim. Hakkında hep iyi eleştiriler okudum. Umarım güzeldir. İyi okumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle merhaba,

    Bülbülü Öldürmek benim bu şenliklere ilk katıldığımda okuduğum ve hala etkisinde olduğum kitaplardandır. Şiddetle tavsiye ederim.

    Keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil