Silber-Kerstin Gier || Kitap Yorumu

by 7/22/2015 11 yorum




Rüyaların gizemli ülkesine, merak uyandıran bir yolculuk…
Kertenkele tokmaklı, gizemli kapılar; konuşan taş heykeller ve elinde baltasıyla, delirmiş bir bakıcı… Liv Silber'ın rüyaları son zamanlarda epey tuhaflaşmıştır ve içlerinden biri fazlasıyla kafasını kurcalamaktadır. Bu rüyada geceyarısı dört çocuğun gizemli ve karanlık bir ayin gerçekleştirdiği bir mezarlıktadır. Üstelik Liv bu dört genci normal yaşamında tanımaktadır çünkü Grayson ve üç arkadaşı gerçekten vardır. 
Liv kısa süre önce bu dört gencin okuduğu okula kaydolmuştur ve aslında hepsi iyi çocuklardır. Mezarlıktaki geceden daha korkutucu olan, arkadaşlarının Liv'in rüyada söylediği ancak gerçek hayatta hiçbir şekilde sözünü etmediği şeyleri bilmesidir. Çocukların bunu nasıl öğrendiğini çözmek ise, bilmeceleri çok seven Liv'in uzak duramayacağı kadar çekici bir gizemdir… 




"Okurları kesinlikle memnun edecek. Dört yüz sayfa yetmiyor ama neyse ki devamı yolda." 

-Karin Wehrheim-



"Aşırı eğlenceli, aşk dolu, gizemli bir rüya." 
-Brigitte-



"Sempatik ve özgüvenli başkahramanıyla hassas ilk aşklara dair merak uyandırıcı bir roman. Daha ne olsun ki?" 
-Stefanie Leo-



Daha önceden Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer üçlemesiyle sevdiğimiz bağrımıza bastığımız yazarımız Kerstin Gier  bu sefer de Rüyalar Kitabı serisiyle karşımızda!
Ne yalan söyleyeyim, ilk başta çok önyargılı davranmıştım. Beklentim çok düşüktü ve bütün o kötü düşüncelerimi kadın bana tek tek yedirdi resmen!
Her şeyden önce -yanlışsam düzeltin!- rüyaları konu eden bir yazar daha okumadım ben. Yani belki daha önceden yazmışlardır, bilemiyorum. Ancak sadece konusu değil, o konuyu işleyiş tarzı bile çok güzeldi be.


Liv Silber, kız kardeşi, annesi ve bakıcılarıyla birlikte yaşayan, fazla meraklı bir kız. Zaten hep bu merakı başına iş açıyor. Her neyse. Annesinin mesleğinden dolayı sürekli oradan oradan taşınmışlar yıllarca. Yine böyle bir taşınma döneminde bu sefer İngiltere'ye geliyorlar.
Liv ve kardeşi Mia, annelerinin sevgilisinin çocuklarının okuduğu okula kayıt oluyorlar. Kitapta buralar fazlaca derin işlenmiş ancak bu bölümler olaysız. Daha çok ailenin işleyiş yapısı, karakterleri tanıma üzerine bir bölüm geçiyor. Neyse ki sıkıcı değil. Aksine çok eğlendim.
Her okulda olduğu gibi burada da bir yakışıklılar tayfası var. Başlarda Liv çok dikkat etmemeye çalışsa da onlarla ilgili bir şey Liv'i çekiyor.

Sonra annesinin sevgilisi ve onun çocuklarıyla tanışma üzere bir akşam yemeğine davet ediliyorlar. Gittiklerindeyse o yakışıklılar grubundan Grayson adlı çocuğu görüyor. Üvey kardeşi de okulun popülerlerinden. Aslında burada, bu okulda çok ciddi bir popülerlik sınıflandırılması yapılmamış. Ama o erkek tayfası sürekli birlikte dolaştıkları için gerçekten ilgi çekiciler...
O yemeğin akşamına Liv üşüdüğü için Grayson ona kendi kazağını veriyor ve eve dönüyorlar. İşte sanırım olayların başladığı yer burası! Liv eskiden beri kendince rüya günlüğü tutan biri. Ama rüyalarının tamamını hatırlayabilen birisi değil ve bu sadece ona ilginç geldiği için bunu yapıyor. O geceyse çok tuhaf bir şey oluyor ve kendisini Grayson'un rüyasında buluyor. Bu rüyada okulda gördüğü o yakışıklılar tayfası tuhaf bir ayin gerçekleştiriyorlar. Üstelik daha önce hiç görmediği yerler görüyor, daha önce hiç duymadığı cümleler duyuyor. Yani bu bilinçaltının oluşturduğu bir rüya olamaz. Orada yaşanan her detayı uyandığında birebir hatırlıyor.

Bu kadar ilginçliğin neden olduğunu keşfetmeye çalışırken işler daha da sarpa sarıyor. Kendi kendine deneyler yapıp rüya defterine notlar alıyor. Neler olduğunu keşfettiğindeyse geri dönmenin çok zor olduğu bir yolda olduğunu anlıyor.

Aslında bütün o ürkütücü olaylar Liv'e eğlenceli ve komik geliyor. Belki de bu yüzden bu kadar çok olayların içine dalıyor. En beğendiğim kısımsa arada Gizemli ismiyle yazılan blog yazılarıydı. Liv ve Mia'nın bunun içinde bir tahmini var ve bence kesinlikle doğru!
Bunun haricinde Kerstin Gier'in oluşturduğu erkek karakterler, genel olarak akıllı ve eğlenceli oluyorlar. Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer serisinde de böyleydi. Kötü çocuk rolünde değiller. İyiler, anlayışlılar. Akıllılar ve zekiler... Eh, kız karakterleriyse biraz alıklar bence. Yani her şeye çok çabuk inanan, fazla meraklı karakterler...  Bilmiyorum en azından ben böyle düşünüyorum.

Rüya konusuna geri dönecek olursak; gerçekten çok çok farklı bir deneyimdi benim için. Kitap bittiğinde bir süreliğine etrafa boş boş bakındım. Algılayamadım sanki :D Yani düşünsenize her birinizin rüyasına giriş kapısı var ve insanların girmesini engellemek için kapınıza tuhaf bilmeceli, tuhaf kilitli, hayvanlı şeyler ekleyebilirsiniz. Sonuçta rüyadasınız. Rüyanızda ne isterseniz o olur.

Bu sefer biraz cildinden ve kapağından da bahsetmek istiyorum. Pegasus Yayınları her zaman olduğu gibi orjinal kapak kullanmış ve bu kitap için bundan daha iyi bir kapak düşünemiyorum. Yurt dışı kapaklarına baktım ve en ideali gerçekten de bu! Onun haricinde cildi kırmızı ve cilt kapağında da bir görsel var. Bu görsel de rüyalara giriş kapısını tasvir etmiş. Cildin üzerine de kapak basmak çok güzel bir fikir bence. Pegasus daha önceki kitaplarda bunu yapmamıştı, umarım sonraki kitaplarında yapar. Çünkü gerçekten çok hoş gözüküyor.

Bu kadar konuşmanın sonucunda diyeceğim o ki; Harika bir kitaptı. Alıp okuyun. Pişman olmayacaksınız.

PUANIM:
                  


11 yorum:

  1. Çok merak ettim bu kitabı.Çok severim bu tarz kitapları.Okumalıyım:)

    YanıtlaSil
  2. Çok ilginç bir kitap sanıyorum ki. Özellikle rüyaların nerden geldiği hakkındaki bilgisizliğimiz dolayısıyla her yere çekilebilir bir konu :) Yalnız kitabın yan karakterleri zeki olsa da baş kahramanının biraz alık olması hoşuma gitmedi boğabilir de okurken. Tavsiye eder misin? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok boğmuyor sadece bir an geliyor ki salaklığına küfredebiliyorsun ama rüyalı kısımlar gerçekten efsaneydi

      Sil
  3. Bu kada yorumdan sonra çok istememe rağmen neden almıyorum ki?

    YanıtlaSil
  4. Peki ya 3. Kitap ne zaman çıkacak bilgisi olannn

    YanıtlaSil
  5. 3ün çıkmasını beklerken ayy ayy <3

    YanıtlaSil
  6. Silber 3 22 Kasım 2016 da çıktı ve bende 1 yıldır çıkmasını beķliyordum.çıktığını duyar duymaz aldım harikaydı fakat serinin son kitabı olmasına çok üzüldüm keşke 4 de çıksa :(((

    YanıtlaSil