Kitap Alışverişi #1

by 8/02/2014 0 yorum
Bugün dışarı çıkma fırsatı bulduğum da koşa koşa D&R'a gittim. Kampanya olduğunu duymayan kalmadı tabi ki. Ben de nasipleneyim dedim. Almak istediğim 3 kitabı da bu fırsatla aradan çıkarttım. Nasıl sevinçliyim anlatamam. Kütüphaneye yeni kitap ekleme mutluluğunu kitap kurtları çok iyi bilirler.


Kitapların arka kapaklarını merak edenler için;


Doctor Who - Shada
Kendine has üslubuyla tanıdığımız usta bilimkurgu yazarı Douglas Adams, efsanevi Doctor Who dizisi için yazılmış ancak televizyonda yayınlanma fırsatını yakalayamamış bir senaryoyla karşımızda. Doctor Who takipçilerinin yakından tanıdığı yazar Gareth Roberts'ın ustaca romanlaştırdığı bu eserde, bizi sürükleyici bir macera bekliyor.Doktor'un eski dostu, Zaman Lordu Profesör Chronotis emeklilik hayatını Cambridge Üniversitesi'nde sürdürmektedir - yanında birkaç zararsız eşya da getirmiştir. Fakat bunların arasında, Gallifrey'in Muhterem ve Kadim Yasalar'ı da vardır. Üstüne üstlük bu kitabı, dünyadan haberi olmayan yüksek lisans öğrencisi Chris Parsons'a pervasızca ödünç vermiştir. Muhterem ve Kadim Yasalar evrendeki en tehlikeli eserlerden biridir ve yanlış ellere geçmesi felaketle sonuçlanabilir. Sinsi Skagra'nın kitabı elde etmesi ise, olabilecek en kötü şeydir. Skagra, evrene hükmetme eğilimli iflah olmaz bir sadist ve egoisttir. Üstelik Cambridge'e doğru yola çıkmıştır:Hedefi de kitap ve Doktor'dur(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 448

Baskı Yılı: 2014

Dili: Türkçe

Yayınevi: İthaki Yayınları


        Boş Koltuk J.K. Rowling Doğan Kitap / Macera DizisiYüzyılın en büyük hikâye anlatıcısı J.K. Rowling'den...Küçük bir kasaba hakkında büyük bir roman.Barry Fairbrother kırklı yaşlarının başında beklenmedik bir şekilde hayata gözlerini yumar. Bu ani ölüm yaşadığı kasabanın halkı için büyük bir şok olacaktır.Arnavutkaldırımlı meydanı ve eski kilisesiyle Pagford, sıradan bir İngiliz kırsalı gibi görünse de bu tatlı görüntüsünün ardında bir savaş sürmektedir. Zenginler fakirlerle, gençler ebeveynleriyle, kadınlar kocalarıyla, öğretmenler öğrencileriyle sürekli bir çatışma halindedir. Pagford kesinlikle göründüğü gibi bir yer değildir.Belediye Meclisi'nde Barry'den boşalan koltuk, kasabanın görüp göreceği en büyük savaşın tetikleyicisi olacaktır. Türlü düzenbazlıklar ve hırsla süren, herkesin birbirinin foyasını ortaya çıkaracağı seçim savaşında zafer kimin olacaktır?



19. Departman
6. Departman: Ordu13. Departman: İstihbarat19. Departman: Hâlâ hayatta olmanızın sebebi Jamie Carpenter'ın hayatı artık eskisi gibi olmayacak. Babası öldü, annesi kayıp ve kendisi, Frankenstein adında devasa bir adam tarafından kaçırıldı.Jamie'yi 19. Departman'a getirdiler. Burası yüz yıl önce, Abraham Van Helsing ile Drakula'nın hayatta kalmış diğer kurbanları tarafından, doğaüstü olayları incelemek üzere kurulmuş bir merkez. Jamie'nin, Frankenstein canavarı, güzeller güzeli bir vampir kız ve merkezin diğer ajanlarının yardımıyla annesini çok güçlü bir vampirden kurtarması gerek.19. Departman, serinin bu ilk kitabıyla sizi, tarihin tozlu koridorlarında dolaştırıp, Avrupa'nın bir ucundan diğer ucuna, Viktoryen İngiltere'den 20'li yılların New York'una, Kuzey Rusya'nın buzullarından Transilvanya'nın dehşetengiz dağlık bölgelerine taşıyacak.Çağdaş gerilim türünü klasik korku öğeleriyle bir araya getiren bu doludizgin maceranın yanında okuduğunuz diğer paranormal hikayeler romantik komedi gibi kalacak.



Ciltsiz (Karton Kapak): 

Sayfa Sayısı: 504

Baskı Yılı: 2012

Dili: Türkçe

Yayınevi: DEX

0 yorum:

Yorum Gönder