Kitap Alışverişi #2

by 8/11/2014 0 yorum
Bu d&r ya beni batıracak ya sevdiceğimi... Bilemiyorum artık. Ancak indirim varken istediğim kitapları da almadan olmuyor. Bu sefer yine 3 kitapla konuyu kapattım. Ama hala içimde kalan çok kitap var. Onlar da bir sonra ki sefere artık!
Collen Hoover ,geç tanıştığım ancak zor kaybedeceğim yazarlardan. O kadar tatlı ki! Ugly Love için çektiği videoyu izlemeyen kaldı mı bilmiyorum. Ama bir kitapçıya gidip kendi kitaplarını imzalamış ve yasal olmayan bir şeyler yapmış gibi hissediyorum diyor birde ! Senin yanaklarını sıkarım ben kadın =)



Neyse efenim. iİlk kitabımız Umutsuz ...


Lise son sınıf öğrencisi olan Sky çapkınlığı kendi şanıyla 
yarışan Dean Holderla tanışır. İlk karşılaştıkları andan 
itibaren Holder onu hem korkutur hem de cezbeder. Ona 
dair bir şeyler, Skyın derinlere gömmek için çok uğraştığı 
sıkıntılı geçmişine ait anılarını ateşler. Sky ondan uzak 
durmaya kararlı olsa da Holderın kararlı tutumu ve 
esrarengiz gülümsemesi savunmasını yerle bir edip 
aralarındaki bağın güçlenmesini sağlar. Ama gizemli 
Holderın sakladığı sırlar vardır, bu sırlar ortaya çıkar çıkmaz 
Sky sonsuza kadar değişir ve güven duygusu gerçekler 
karşısında yenilgiye uğrar.
   Sky ve Holder ancak çıplak gerçeklerle cesurca 
yüzleşerek yaralarını iyileştirebilecek ve sınır tanımadan
 yaşayıp birbirlerini sevebileceklerdir.




İkinci ve üçünci kitabım Miras Üçlemesinin ilk iki kitabı :


 Ya iki ruhun olduğunu keşfetseydin? Tanrılar ve faniler, güç ve aşk, ölüm ve intikam. O, hak ettiği mirası ve intikamını alabilecek mi?Yeine, Kuzey Tepeleri'ndeki vahşi Darr halkının reisi. Annesi hanedanın merkezi Gökşehir'e çağırıldıktan kısa süre sonra gizemli bir şekilde öldü. Yeine'in matemi sürerken tüm evreni yöneten büyükbabası Kral Dekarta Yeine'i varisi ilan etti. Ama Yüz Bin Krallık'ın hükümdarı olabilmek hiç de kolay değil. Yeine kendini çok güçlü rakiplerle, Tanrılar ve yaratıklarla dolu zorlu bir mücadelenin içinde buldu.Yeine'in tek istediği annesini kimin öldürdüğünü bulmak ve intikamını almak. Bunun için de Göksel Üçlü'nün neden savaştığını çözmesi gerekiyor. Karanlık Tanrı Nahadoth, Aydınlık Tanrı Itempas ve Alacakaranlık Tanrısı Enefa ona bu mücadelede hem yardımcı hem de düşman olacak, Yeine Tanrılara bile güvenmemeyi öğrenecek. Aşk, Yeine'i hiç beklemediği bir anda kıskıvrak yakalayacak ve kabullenmesi zor gerçeklerle yüz yüze getirecek. Fantastik edebiyata yepyeni bir soluk getiren Yüz Bin Krallık; N.K. Jemisin'e, 2011 Locus ve 2010 Romantic Times ödüllerini; Hugo ve Nebula adaylıklarını kazandırmış şaşırtıcı bir ilk roman ve Miras Üçlemesi'nin ilk kitabı."Eğer cinayet, ihanet ve sırlarla dolu, çözülmesi zor hikâyeleri seviyorsanız, bu romanı kaçırmayın." Brent Weeks, New York Times"Sizi hayrete düşürecek eğlenceli, ürkütücü, sürükleyici olaylar ve sürpriz sonlar..." Publishers Weekly"Bazı kitaplar iyidir, bazıları muhteşem, çok küçük bir kısmıysa gerçekten önemlidir, Yüz Bin Krallık işte bu son gruba dahil." Bookpage

Yerağaç'ın altındaki Gölgeşehir'de, büyülü geçitler açılıyor, Tanrılar fanilerin arasında saklanarak yaşıyorlar.
Kör bir sanatçı olan Oree Shoth, bir gün çöplüğünde yarı ölü bir adam bulur. Adamın güneş gibi parıldadığını fark eder; Oree aslında büyülü olan şeyleri görebilme yeteneğine sahiptir. Oree hiç konuşmayan bu adamı tekrar hayata döndürmeye çalışırken birileri Tanrıları öldürüp bedenlerini şehrin dört bir yanına bırakmaya devam eder.
Oree'nin kalbini çalan tuhaf konuğu onu ölümcül bir tehlikenin ortasında bırakır. Katillerin istediği o mudur yoksa Oree mi; Arameri Kralı'nın dünyevi gücü müdür yoksa Karanlık Tanrı Nahadoth'un kendisi mi?
Fantastik edebiyata yepyeni bir soluk getiren Miras Üçlemesi'nin ikinci kitabı Parçalanmış Krallıklar, şaşırtıcı bir şekilde devam ediyor.
"Bazı kitaplar iyidir, bazılarıysa muhteşem fakat çok azı gerçek anlamda önemlidir… Bu kitap, yılın en okunmaya değer kitabı."Bookpage
"Yeryüzüne inmiş Tanrıların köle olarak yönetici sınıfa hizmet ettiği, büyüleyici egzotik bir dünya... cinayet ile ihtiras birarada."
Library Journal

0 yorum:

Yorum Gönder