Kitaplığınızdaki En İyi 10 Kitap Kapağı

by 8/23/2014 7 yorum

Bu aralar çok güzel etkinlikler yapılıyor bloglar arasında gerçekten çok özeniyorum benim neden aklıma gelmiyor diye. Bazen de etkinlikleri görüyorum. Ancak teması hep birbirini mimlemeli. Sonra hayıflanıyorum. Niye kimse beni mimlemiyor diye. Bu etkinlik için de kimse tarafından mimlenmediğim için üzülmüştüm. Ve Kitap Kokusu  beni mimlemiş! Nasıl sevindim, nasıl sevindim. Anlatamam! Gelelim 10 kitap kapağına ...




                          1-Beyoğlu'nun En Güzel Abisi
Bu kitap çok başka bir kitap. Ama konumuz kitap kapağı! Gerçekten Beyoğlu'ndan alınmış bir kesit. Ve yazıların yerleşimi, kapaktaki her detayın renkli ama adamın siyah olması polisiyeyi çok güzel tasvir etmiş bence.

2-Umutsuz

Serinin ilk kitabı. Aynı zamanda şu aralar okuduklarımdan birisi. Colleen Hoover'a zaten deli oluyorum. Ancak bir kızın bu kadar iyi tasvir edilebileceğini kapağa bu kadar uyumlu olabileceğini bilmezdim. 

3-Böğürtlen Kışı
Bu kitaba Arkadya Yayınevi'nin eli değmiş. İlk püsküllü,desenli kitap ayracının başlancını yapan bu kitap için kapağı da ayrı bir harika diyebilirim. Aslında kitabı okudukça kapağı gözünüze daha bir çarpıyor. O kapı girişi daha da bir anlam buluyor. Anne ve küçük çocuk sanki canlanıyor gözünüzün önünde. Baktıkça ağlayasım geliyor.

4-Bela
Half Serisinin ilk kitabı. Dex riske girmeyip, orjinal kapak kullanmış. Bence iyi de etmiş. Siyah ve beyaz tonlamalar, kırmızı renkle baş karakterin tasvir edilişi,Dex'in vurgulanış şekli çok hoşuma gitti.

5-Gül Ve Avcı
Ephesus'un kıymetli yazarı Asude'nin ilk kitabı. Bence kıymet verildiği,gözden kaçırılmadığı çok açık. Henüz okuyamadım. Ancak kapağı sanki eski zamanlarda yaşayan insanların çektireceği pozlar gibi. Adele'in de böyle bir pozu vardı-isteyenler için koyabilirim.- Çok hoşuma gider böyle ağır pozlar.

6-Uçuşta
Hava serisinin ilk kitabı olmakla birlikte benim bu türde okuduğum ilk kitap olma özelliğini de taşıyor. o yüzden yorumlamadım zaten. Kapağı parfüm olan bir kitap ne kadar ilgi çekici olabilir ki diye düşünürken ,hiç tahmin etmediğim olaylar oldu. Çok da hoşuma gitti. Çünkü bu tarz parfümü bu zamanlarda ancak ya böylesine zengin birisi ya da bir Havayolu hostesi kullanabilir.

7-Guguk Kuşu
Bu kitabın aslında J.K.Rowling'e ait olduğunu duymayan kalmadı sanırım. İlk takma isimle çıkarttığı kitap bu. Ve tabi ki henüz okuyamadım. Ancak renk tonları benim sıkça kullandığım ve çok da sevdiğim renkler olduğu için gözüme çok hoş geliyor. 

8-Duygu
Bu kitabın yazarı da kendisi de çok ses getirdi. Ve ben karakterin yüzünün tasvir edilmediği kitapları daha çok seviyorum aslında. Bu kapaktada öyle olmuş.

9-Aşka Var mısın?

Bu kitabın tur tanıtımları yapıldığından beri bayılıyorum kapağına. Sizce de çok hoş değil mi?

10-Tatlı Bela

Tatlı bela ismine göre kapak çok ürkütücü ve soğuk renklerle donatılmış. Bu da farklı bir tezatlık yaratmış. 


Ben beğendiklerimi söyledim. Peki kimleri mimliyorum aceba?


Hadi geçmiş olsun =)

7 yorum:

  1. Kapak zevklerimiz -Umutsuz dışında- çok benziyor :) Mim için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Aşka Var Mısın? kapağına ben de bayılıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde en sevdiklerimden gerçekten. Çok içten duruyor.

      Sil
  3. Guguk Kuşu'nun kapağı çok güzel bende henüz okuyamadım :)

    http://kitaplarvebulutlar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler :)
    http://bidolukitap.blogspot.com.tr/2014/08/3-mim.html

    YanıtlaSil