Umutsuz #1- Colleen Hoover || Kitap Yorumu || Playlist

by 8/28/2014 4 yorum




Lise son sınıf öğrencisi olan Sky çapkınlığı kendi şanıyla yarışan Dean Holder'la tanışır. İlk karşılaştıkları andan itibaren Holder onu hem korkutur hem de cezbeder. Ona dair bir şeyler, Sky'ın derinlere gömmek için çok uğraştığı sıkıntılı geçmişine ait anılarını ateşler. Sky ondan uzak durmaya kararlı olsa da Holder'ın kararlı tutumu ve esrarengiz gülümsemesi savunmasını yerle bir edip aralarındaki bağın güçlenmesini sağlar. Ama gizemli Holder'ın sakladığı sırlar vardır, bu sırlar ortaya çıkar çıkmaz Sky sonsuza kadar değişir ve güven duygusu gerçekler karşısında yenilgiye uğrar.
Sky ve Holder ancak çıplak gerçeklerle cesurca yüzleşerek yaralarını iyileştirebilecek ve sınır tanımadan yaşayıp birbirlerini sevebileceklerdir. 
Umutsuz nefesinizi kesecek, merakınızı uyandıracak size ilk aşkınızı hatırlatacak bir roman.



Kitabı biraz önce elimden bıraktım koşa koşa yorum yazmaya geldim. İnsanlar bilmiyor belki ama bu kitapta yaşananlar gerçeğe çok yakın! Hatta hayattan bir kesit bile diyebilirim. İş kitaba dökülünce illa ki tasvirler, tabir ediliş hali belki daha dramatize ve yoğun oluyor ama bunlar gerçek! Aslında bir romans türü olabilir. Bir aşkı anlatıyor olabilir. Bence bir o kadar da çok önemli bir sosyal mesajı iletiyor. Bu kitabı henüz okumamışların hatrına yüreğimi dağlayan o sosyal mesajı sizlere iletemiyorum. Okuyanlar ne demek istediğimi çoktan anladılar zaten. Bir de işin güzel yanı bu kadar dramatizenin içinde vıcık vıcık değil bizimkilerin aşkı. Hani yabancılar diyemezler ya hemen "Seni seviyorum." diye burada da o ara kıvamı anlatmak için " Seni yaşıyorum." diyorlar birbirlerine. Çok hoşuma gitti benim.


Konusuna gelecek olursak; Sky teknolojiden anlamayan,mesaj atmayı bile bilmeyen, kitap kurdu, yıllarca evde eğitim almış, 18'ine basmak üzere bir kızdır. Küçük yaşta evlatlık alınmış, tamamen dışarıdan uzak bir şekilde yetiştirilmiş. Ancak komşuları, aynı zamanda Sky'ın tek arkadaşı Six ile ufak kaçmaklar, izinsiz tavırlar sergiliyor Sky. Bir gün Dean Holder ile tuhaf iki küçük karşılaşma yaşıyorlar. İlk karşılaşmalarıyla birlikte, hiçbir erkeğe karşı bir şeyler hissedemeyen Sky, Holder'a tuhaf hisler duyar. Zaten çok yakışıklı ve her kızın dikkatini çeken Holder, Sky'ın da ilgisini çekmeyi başarır. Ancak Holder'da Sky'a karşı tuhaf, tarif edilemeyen, belki biraz ürkütücü bir davranış vardır. 
Kitabın ilerleyen bölümleriyle birlikte bu davranışların sebebini detaylı bir şekilde öğreniyoruz. -Şu an spoiler vermemek için çatlıyorum-Bir polisiye kitabı değil elbette çok gizli sırlar keşfetmiyoruz. Ama Sky'la birlikte o duygu patlamasını bizde yaşıyoruz. Yaşananların hepsi çok ağır geliyor yeri geldiğinde. Dramın dibine vurabilirsiniz. Ben önceki yorumlardan kaynaklı olarak ağlamadım. Az çok biliyordum çünkü.Ama tüylerim ürperdi. "Yok, öyle değildir o !" dediğim çok sahne oldu. Hepsi de öyleymiş meğersem. 

 Ha bir de unutmayın dünya çok küçük!


Bu kitap için özel bir playlist hazırladım. Dört şarkıdan oluşan gerçekten de kitabın içindekileri yansıtan müzikler. Melodisi de sözleri de çok uyumlu oldu bu kitapla...
Bu kitabı okurken bu playlist'i mutlaka yanınızda bulundurmalısınız.
Dinlemeniz için youtube hesabımda Umutsuz kitabına özel bu listeyi oluşturdum. 
Aşağıdaki video listenin ilk şarkısı!



4 yorum:

  1. İnsanın tüm dünyasını sarsıyor resmen şu kitap yaa. Yazarın kalemi çok derin, çok içten ve çok samimi. O kadar gerçekçi hissettiriyor ki, hikayeye kurgu olarak bakamıyor insan. Yeni Bir Umut'un yorumunu da bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten çok gerçekçi! Yeni Bir Umut'a da en kısa sürede bşlayacağım. Çok merak ediyorum. Bu hızla Finding Cindirella'yı da okuyacağım gibi duruyor. =)

      Sil
  2. evet bu kitabı edinmek üzereyim , başka bloggerlardan da çok duydum methini .

    YanıtlaSil